A inceput "Luna plantarii arborilor" in judetul Botosani!

A inceput "Luna plantarii arborilor" in judetul Botosani!
  Directia Silvica Botosani desfasoara in perioada 15 martie - 15 aprilie campania "Luna plantarii arborilor", devenita deja o traditie.

In aceasta primavara, cele mai mari suprafete vor fi plantate cu gorun, stejar, frasin paltin, cires, salcam, salcie, mojdrean si salcioara.  Pentru efectuarea lucrarilor de impaduriri din aceasta primavara este nevoie de 1.066.000 de puieti forestieri, 771.000 de puieti fiind asigurati din pepinierele proprii.

 In total, vor fi facute impaduriri pe o suprafata de 161 de hectare, iar pe alte 46 de hectare se vor face completari. Cele mai mari suprafete vor fi impadurite la Tudora, 100 de hectare, Frumusica 25 de hectare si Vorona, cu 17 hectare. Valoarea totala a lucrarilor este de 1,7 milioane de lei.




In afara lucrarilor de impaduriri, in aceasta perioada se vor efectua actiuni de igienizare a padurilor aflate in zone de interes turistic sau aflate la marginea drumurilor nationale sau judetene.






 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
779

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
302

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...