Zonă de picnic cu grătare cerută într-un cartier din municipiul Botoșani

Zeci de cetățeni care locuiesc într-un cartier din municipiul Botoșani au semnat un memoriu pe care l-au înaintat conducerii primăriei, oamenii solicitând amenajarea unei zone de agrement, cu posbilitatea de a face grătare, în imediata vecinătate a blocurilor.

 

Zonă de picnic cu grătare cerută într-un cartier din municipiul Botoșani

 Petrecerea organizata acum trei saptamani in ANL Cismea  Foto: Stiri.Botosani.ro

Inițiativa a venit din partea a peste 200 de cetățeni care locuiesc în cartierul ANL Cișmea. Nu de puține ori o parte din cei care locuiesc în acest cartier încing grătarele chiar în fața blocului deranjând locatarii.

În urmă cu trei săptămâni o petrecere organizată de mai mulți cetățeni de etnie romă chiar lângă unul dintre blocurile din ANL Cișmea, cu muzică la maxim și grătare, a fost întreruptă de polițiștii locali, după ce au existat reclamații.

În vecinătatea cartierului, în apropierea treptelor ce au fost făcute pentru a facilita accesul spre oraș, există un teren ce aparține municipalității, și pe care oamenii din zonă au cert să fie amenajat spațiul unde să poată ieși la iarbă verde și să facă grătare. Un astfel de loc este amenajat pe versantul de la Pacea, dar cei care stau în Cișmea spun că au prea mult de mers.

"Cetățenii au văzut cum este locul legal de picnic organizat de primărie la Pacea și s-au gândit că ar fi bine să nu mai fie discuții când mulți cetățeni, și de etnie romă, și români, fac grătare lângă bloc și tot fumul intră în care și creează un disconfort. Noi am analizat și am considerat să ne orientăm spre un spațiu să fie în cadrul legal, că nu este voie să faci oriunde și în orice condiții. Este un teren viran în zonă care ar permite așa ceva, am strâns semnături și am înaintat către conducerea primăriei spre analiză, peste 200 de semnături s-au strâns. Au copii mici, nu toți au mijloace de transport și ca să traversezi orașul să ajungi până la Pacea nu îți convine, am considerat că se poate face chiar acolo în cartier", a precizat Ioan Balan, președintele asociației de proprietari din ANL Cișmea.

Solicitarea cetățenilor va fi analizată de reprezentanții primăriei iar în cazul unui răspuns favorabil zona de picnic ar putea fi amenajată chiar vara aceasta. 

"Am primit solicitarea pentru înființarea unei zone de picnic în zona cartierului ANL Cișmea, cetățenii motivează că distanța ar fi foarte lungă de parcurs până la zona pe care o avem acum amenajată pe versantul Pacea. Această solicitare este oportună, poate fi dusă la îndeplinire dar trebuie parcurse o serie de etape, prin verificarea deținătorului terenului pe care l-au propus dumnealor și prin amenajarea acestei zone speciale cu bunurile pe care deja le avem la DSPSA, nu ar fi o investiție costisitoare sau care să necesite documentații laborioase. Mai mult de o lună de zile nu ar trebui să dureze", a menționat viceprimarul Cosmin Andrei.

 

 

Spune-ne opinia ta