Ziua Recoltei întreruptă de ploaie la Botoșani, producătorii agricoli fără premii în acest an – Foto, Video

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, cunoscută drept Ziua Recoltei, a fost întreruptă duminică de ploaia rece, organizatorii anulând astfel și cel mai așteptat moment al evenimentului, și anume premierea producătorilor agricoli.

Devenită deja o tradiție la Botoșani, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești este marcată la începutul lunii octombrie, în vederea creării unei legături directe între producătorii și consumatorii din județul Botoșani, precum și pentru o mai bună promovare a produselor agroalimentare locale.

Evenimentul, programat în acest an pentru zilele de 7 și 8 octombrie, a fost organizat de Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani, împreună cu Instituția Prefectului Botoșani, Consiliul Județean Botoșani și Primăria Municipiului Botoșani.

După ce, în cursul zilei de sâmbătă, botoșănenii care au ieșit la piață s-au delectat pe îndelete cu produsele expuse spre vânzare la Ziua Recoltei, ploaia de duminică a pus serioase probleme nu doar organizatorilor, ci și producătorilor și cumpărătorilor.  

”Nu putem continua chiar în orice condiții”

Anunțată pentru ora 11.00, festivitatea de premiere a producătorilor locali nu a mai avut loc. Nicio oficialitate nu și-a făcut simțită prezența, pe esplanada de la Casa Cărții fiind zăriți astăzi doar reprezentanții Direcției pentru Agricultură Botoșani.

În jurul orei 11.30, producătorii agricoli au fost anunțați că evenimentul se anulează.

”Nu putem continua chiar în orice condiții. Precipitațiile care vor cădea astăzi ne pun în situația de a anula desfășurarea evenimentului. Vă mulțumim pentru participare. Organizatorii sunt alături de dvs., producătorii locali, sunt alături de de dvs., cei care iubiți producătorii și cumpărați de la producătorii locali, care încurajați producătorii locali. Vă urez un an cu recolte bogate și cred că precipitațiile în agricultură sunt foarte, foarte bine venite”, a fost anunțul făcut de Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură Botoșani.

Imediat după anunțul lui Cristian Delibaș, producătorii au început să strângă marfa de pe tarabe, ploaia nedând niciun semn că s-ar opri curând.

Cu toate acestea, puținii botoșăneni care s-au încumetat să iasă din case au cumpărat de la Ziua Recoltei tot soiul de produse. De la miere de albine, produse din carne, lactate, până la legume de sezon, fructe, chiar și must proaspăt.

Ziua de 10 octombrie a fost instituită ca Ziua națională a produselor agroalimentare românești, prin Legea nr. 168 / 2017.



















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...