Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării evenimentului „Zilele municipiului Botoșani” a creat neînțelegeri între consilierii locali în cadrul ședinței de Consiliul Local din cursul zilei de joi, 28 martie.

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.

„Nu facem festival în post, nu facem festival în campanie”

De obicei, festivalul „Zilele municipiului Botoșani” era organizat în preajma sărbătorii „Sfântul Gheorghe”, ocrotitorul municipiului reședință de județ, însă anul acesta sărbătoarea pică exact în perioada postului premergător Paștelui.

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a propus ca Zilele Municipiului Botoșani să aibă loc în acest an în perioada 9 – 12 mai, exact după Paștele Ortodox.

Consilierul Raluca Curelariu a propus ca „Zilele municipiului Botoșani” să se organizeze în perioada 14 – 16 iunie, motivând că data sugerată de către edilul șef al municipiului Botoșani este chiar înainte de alegerile de pe 9 iunie.

„Am un amendament la acest punct de pe ordinea de zi și la acest proiect de hotărâre. Cum nu facem festival în post, vă propun să nu facem festival nici în campanie. Amendamentul vizează modificarea datei de desfășurare a festivalului, în perioada 14 – 16 iunie, după ce se termină alegerile pentru care intrăm în campanie. Nu facem festival în post, nu facem festival în campanie. Facem festival și bucurăm botoșănenii după ce se termină mascarada cu alegerile. Vă rog frumos să supuneți la vot amendamentul propus”, a declarat Raluca Curelariu, consilier local din partea USR Botoșani.

După interpelarea avută de Raluca Curelariu, Gabriel Tanasă, președintele de ședință, a intervenit spunând că nu va vota acest amendament și se va abține.

Eu personal nu voi vota acest amendament, mă voi abține”, a precizat Gabriel Tanasă, consilier local din partea partidului PSD Botoșani.

Nici amendamentul, nici proiectul nu au fost votate de consilieri

Drept urmare, atât amendamentul, cât și proiectul de sine stătător au fost supuse la vot. Amendamentul propus de către Raluca Cureliu nu a trecut, fiind 11 voturi pentru, 5 abțineri și 4 voturi împotrivă.

Apoi, proiectul a fost votat fără amendament, dar nici acesta nu a fost aprobat. Zece consilieri au votat pentru, 4 au votat împotrivă și 6 s-au abținut de la vot.

„A picat, clar, bucurați-vă”, a fost reacția lui Gabriel Tanasă după sesiunea de voturi.

Costurile pentru organizarea festivalului s-ar ridica la 500.000 de lei, bani alocați din bugetul Consiliului Local, potrivit proiectului de pe ordinea de zi.

Acest proiect ar urma să fie reluat, dezbătut și votat într-o altă ședință organizată de edilul șef al municipiului Botoșani, în perioada următoare.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
822

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1327

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
536

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...