Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

De la începutul acestui an, în special după ce zăpada s-a topit, strada Pacea din municipiul reședință de județ a devenit un coșmar pentru șoferi. Gropile care au apărut în asfalt după dezghețarea zăpezii i-au exasperat pe cetățeni, iar acum lucrările de asfaltare de pe acel tronson îngreunează circulația. Un consilier local i-a transmis edilului șef al municipiului Botoșani, în plenul ședinței de CL, că nu era nevoie să se intervină atât de mult.

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chinuiau” să facă slalom printre gropile din asfalt.

Atunci, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, i-a răspuns că acele gropi apărute în asfalt sunt „normale” după ce se termină iarna. Au fost peticite o parte dintre gropile apărute în asfalt, dar după a și început procesul de reabilitare a străzii Pacea.


„Nu cred că era nevoie să se intervină la modul la care se intervine acum”

În ședința de CL aferentă lunii martie, același consilier local îi transmite edilului șef al municipiului reședință de județ că nu era nevoie să se intervină „la modul la care se intervine acum” și că mai important era alt segment de drum.

Consilierul Maxim Maricel face referire la tronsonul care începe de pe strada Sucevei și ține până la Manolești.

„Observ că am primit un răspuns în urma interpelărilor privind reparația străzii Pacea, dar domnule primar, cred că era mai urgentă reparația tronsonului de pe strada Sucevei până la Manolești, unde observăm că sunt niște decadări foarte mari ale covorului asfaltic și dacă discutăm despre segmentul George Enescu până pe Sucevei era vorba doar despre niște reparații de maxim 100 de metri pătrați de peticire. Nu cred că era nevoie să se intervină la modul la care se intervine acum”, a declarat Maxim Maricel, consilier local.

La cele semnalate de consilierul Maxim Maricel, primarul Cosmin Andrei a declarat că trebuia să înceapă de undeva cu asfaltarea Șoselei de Centură.

Cât despre asfaltarea tronsonului care începe de pe strada Sucevei până la Manolești, edilul șef a spus că va analiza situația financiară dacă se încadrează cu banii să asfalteze și acel segment.

„Domnului Maxim îi spun că trebuia să începem de undeva cu reabilitarea Șoselei de Centură a municipiului Botoșani. Și am început din strada Viilor, deoarece acolo am scos dalele de tramvai și era o continuare firească. Avem în vedere și tronsonul amintit de dumneavoastră – Sucevei – Manolești, dar trebuie să finalizăm și să facem un calcul, să vedem situația financiară cu acest prim tronson pe care ni l-au cerut botoșănenii, pe care ni l-ați cerut dumneavoastră”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Primarul Cosmin Andrei estimează că în maximum două săptămâni lucrările de asfaltare vor fi finalizate.

„Va fi gata într-o săptămână, două, estimez eu”, a completat edilul șef al municipiului Botoșani.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
840

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1341

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
549

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...