Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

Primii pași în acest sens au fost făcuți de către administrația locală a comunei Dumbrăveni, fiind semnate documente aferente demarării proiectului.

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.

Asta după ce Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni, a purtat la începutul acestei săptămâni discuții cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru construirea unei rute ocolitoare la Dumbrăveni.

„Am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și am continuat discuția pe care o avem de aproximativ doi ani de zile vizavi de centura de ocolire a localității Dumbrăveni. Am stat de vorbă cu domnia sa și am ajuns la o conlcuzie, că începând de marți va demara studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a comunei Dumbrăveni”, a declarat Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni.

Această centură de ocolire a localității Dumbrăveni este necesară, deoarece traficul pe acest segment de drum este foarte aglomerat. Mai mult decât atât, circulă foarte multe camioane de mare tonaj, care afectează atât clădirile aflate la strada principală, cât și asfaltul.

Centură care este foarte necesară din pricina faptului că avem foarte multe camioane, autovehicule, care traversează localitatea noastră. Am făcut un studiu și a ieșit un număr imens de camioane și autovehicule. Avem făcut un studiu și pe circulație, acolo am găsit foarte multe accidente mortale, foarte multe tamponări. Am ajuns la concluzia că trebuie neapărat să facem diligențele necesare la Ministerul Transporturilor să vedem în ce condiții ne pot ajuta să facem centura ocolitoare. Ministrul Sorin Grindeanu a fost de acord și am depus un dosar foarte bine pus la punct. Nu doar că este aglomerată șoseaua, ci și construcțiile de pe șoseaua principală au început să crape de la camioanele de mare tonaj care circulă dinspre Botoșani înspre Suceava sau de la Suceava la Botoșani”, a declarat primarul comunei Dumbrăveni.

Ioan Pavăl a arătat că bani pentru studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare, care va avea circa 6 kilometri, există, iar în faza următoare se va trece la proiectare și execuție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
32

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
105

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
87

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...