Vot în unanimitate pentru Olimpicii de la Tokyo

Vot în unanimitate pentru Olimpicii de la Tokyo

Consilierii județeni au aprobat în urma unei rectificări bugetare, cuantumul premiilor oferite canotorilor Simona Radiș și Mugurel Semciuc, medaliați cu aur, respectiv argint la Olimpiada de la Tokyo.

Conform proiectului de hotărâre, Simona Radiș ar urma să primească 10.000 de lei, în timp ce Mugurel Semciuc va fi premiat cu 7.500 de lei. Mai mult s-a propus ca cei doi performeri să fie propuși să fie numiți și Cetățeni de Onoare Onorific ai județului Botoșani. În acest moment, această inițiativă se află în discuții.

Apreciind inițiativa conducerii Consiliului Județean și afirmând că grupul consilierilor județeni liberali vor vota în unanimitate proiectul de hotărâre, alesul județean Viorel Iliuță a precizat că sunt și alți botoșăneni care s-au remarcat în diferite domenii de activitate și au făcut cinste județului Botoșani și ar trebui gândită o variantă și pentru aceștia.

“Da, într-adevăr suntem mândri de acești merituoși sportivi care fac cinste județului și apreciem la unison inițiativa dumneavoastră și prin urmare noi, consilierii liberali, vom vota acest proiect de hotărâre. Dar, vreau să vă spun că sunt și alți botoșăneni de marcă care au excelat în varii domenii și au făcut cinste județului și cred că și aceștia ar putea deveni Cetățeni de Onoare ai județului Botoșani”, a precizat consilierul Viorel Iliuță.

Propunerea alesului liberal a fost în asentimentul președintelui Consiliului Județean, Doina Federovici, numai că în acest moment există un impediment.

În acest moment, domnul secretar general împreună cu colegii dumnealui lucrează intens la Statutul Județului Botoșani. O dată cu apariția acestui statut, vom putea să onorăm și alți botoșăneni și în funcție de propuneri, vom institui și alte titluri de Cetățean de Onoare al Județului Botoșani. Achiesăm la propunerea dumneavoastră și cu siguranță vom colabora în acest sens, a mai spus președintele Doina Federovici.

Consiliul Județean în parteneriat cu Primăria municipiului Botoșani vor organiza pe data de 18 septembrie, un eveniment special în cinstea sportivilor medaliați la Tokyo, premiere care va implica și un spectacol în aer liber.

 

 

Spune-ne opinia ta