VIDEO: O avarie de proporții ar putea afecta furnizarea apei în mai multe localități, inclusiv municipiul Botoșani, vreme de trei zile

VIDEO: O avarie de proporții ar putea afecta furnizarea apei în mai multe localități, inclusiv municipiul Botoșani, vreme de trei zile

Furnizarea apei se va întrerupe în municipiul Botoșani, joi seară, din cauza unei avarii pe o conductă de alimentare, localizată în Cervicești. Echipele Nova Apaserv intervin de la primele ore ale zilei pentru remediere, estimând că amploarea problemei ar putea afecta până la trei zile alimentarea orașului.

În urmă cu câteva zile, compania informa că au apărut două avarii pe conducta OL Ø 1200 mm, în Leorda și Cervicești, fapt pentru care furnizarea apei ar putea fi restricționată, joi, începând cu ora 22:00, în municipiul Botoșani și comunele Răchiți, Curtești, Stăuceni, Unțeni. 

„Avaria din Leorda a fost remediată, mai rămâne să rezolvăm problema din Cervicești, care este mult mai complexă. Vorbim despre o conductă foarte mare, în Cătămărăști-Deal deja am sistat furnizarea, iar municipiul este alimentat din rezerve. Încercăm să ne dăm seama dacă putem interveni în presiune sau trebuie să golim conducta pentru a remedia avaria. Când vom ști exact care e amploarea problemei, vom reveni cu o informare. În principiu, din această seară vor fi afectate parțial cartierele din Botoșani. Probabil va dura 2-3 zile până la reluarea furnizării în regim normal”, a declarat Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv SA.

Magistrala pe care se intervine are o vechime de peste 40 de ani.

Managerul Nova Apaserv a precizat că operatorul va reveni cu o informare privind alimentarea cu apă, în funcție de complexitatea lucrărilor.

 

 


 

 

Spune-ne opinia ta