Creșă nouă în municipiul Botoșani (fotogalerie)

Creșă nouă în municipiul Botoșani (fotogalerie)

În aproximativ 12 luni, părinții botoșăneni își vor putea înscrie copiii la o nouă creșă. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a predat marți amplasamentul către proiectant și constructor.

Noua creșă va fi construită în zona fostului Obor. Unitatea va avea 4 grupe pentru aproximativ 40 de copii cu vârstele între 1 și 3 ani.

Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale, anume nucleul administrativ (zona de acces), cel de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Vor fi 4 dormitoare, 2 camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, zona de primire sau cabinet medical cu izolator.

Accesele în clădire vor fi separate pentru copii și personal. Creșa va fi dotată și cu rampe de acces, grupuri sanitare sau coridoare care vor putea fi utilizate de persoanele cu dizabilități. 

Noua creșă va avea și un teren amenajat cu spații verzi și locuri de joacă. Vor fi asigurate spații destinate parcării pe termen scurt a automobilelor aparținătorilor. Vor fi prevăzute 11 locuri de parcare, dintre care 2 pentru persoane cu dizabilități. Clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare.

Contractul de finanțare al acestui obiectiv a fost semnat în luna septembrie 2022, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Fondurile, de 11,8 milioane de lei, sunt alocate prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR), Componenta 15 – Educație. 

„Nu de puține ori am declarat că trebuie să rezolvăm, cât de repede posibil, o problemă spinoasă a orașului, anume lipsa acută de locuri în învățământul antepreșcolar. Creșa municipală, singura funcțională la acest moment, nu mai poate face față numărului tot mai mare de cereri ale părinților care nu au cu cine să-și lase micuții acasă. Nu am rămas doar la stadiul de declarații, ci avem fapte concrete. Pe lângă creșa aflată în plină construcție la ANL Cișmea, vom demara, cât de curând posibil, lucrările și la creșa mică din zona fostului Obor”, a conchis primarul Cosmin Andrei. 

O altă creșă, care va deservi aproximativ 110 copii, în 11 grupe, proiectată a fi construită pe Șoseaua Iașului, își așteaptă finanțarea. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Primarul asigură că 22 de tronsoane din periferia orașului devin șantiere anul acesta (video)

Vineri, 3 Februarie 2023
664

Zeci de străzi din periferia municipiului Botoșani vor intra anul acesta în procesul de modernizare, a anunțat primarul Cosmin Andrei, vineri, într-o conferință de presă.Potrivit...

Trei străzi de piatră intră în procesul de modernizare. S-a semnat contractul de lucrări (video)

Vineri, 3 Februarie 2023
933

Trei străzi din municipiul Botoșani devin șantiere luna aceasta. Contractul de atribuire a lucrărilor a fost semnat, vineri, de primarul Cosmin Andrei și constructorii care au câștigat lic...

Percheziții într-un dosar de braconaj cinegetic; polițiștii au aplicat amenzi de 9.000 de lei

Vineri, 3 Februarie 2023
397

Polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 9 Vlăsinești efectuat, pe 20 ianuarie a.c., patru percheziții la adresele unor persoane din comunele Manoleasa și Mihălășeni, bănuite de practicarea...