VIDEO: Finanțare guvernamentală cerută de CJ pentru extinderea și modernizarea unor secții ale „Mavromati”

VIDEO: Finanțare guvernamentală cerută de CJ pentru extinderea și modernizarea unor secții ale „Mavromati”

Secțiile de Oncologie și Radiologie ale Spitalului Județean din Botoșani vor fi extinse și modernizate, iar lucrările vor antrena o investiție de peste 18 milioane de lei fără TVA, stipulează un proiect de hotărâre adoptat, miercuri, de Consiliul Județean (CJ). Autoritățile au depus solicitare către Compania Națională de Investiții în vederea finanțării.

Documentația tehnică prevede extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire C4, parte a blocului central situat pe strada Marchian. De asemenea, se vor realiza lucrări de reabilitare termică, finisaje și instalații, precum și o recompartimentare la nivelul superior.

„Vrem să dezvoltăm sistemul sanitar, pentru că și botoșănenii au nevoie de servicii medicale de calitate. Sunt prea multe cazurile în care pacienții din județ trebuie să meargă în clinici din alte județe pentru consultații, tratamente sau proceduri care s-ar putea face și la Botoșani. Vrem ca pacienții oncologici să beneficieze de îngrijiri de cea mai bună calitate și credem că modernizarea și extinderea cu încă un etaj a Secției Oncologie este o obligație pentru noi. Astăzi facem un prim pas în această direcție”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ.

„Realizarea proiectului propus va genera reconfigurarea și reorganizarea secțiilor medicale, punând la dispoziție spații de lucru adecvate și eficiente, ceea ce implică o îmbunătățire a funcționării spitalului, o optimizare a activităților prestate, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate”, se arată în referatul de specialitate înaintat CJ.

Investiția este necesară în vederea adaptării clădirii din punct de vedere legislativ. Astfel, circuitele specifice vor fi reamenajate în conformitate cu cerințele Direcției de Sănătate Publică, iar finisajele vor fi refăcute. Toate instalațiile vor fi redimensionate, va fi efectuată reabilitarea termică și hidroizolarea pereților exteriori ai demisolului. Întreaga clădire va fi termoizolată, în exterior se va monta un al treilea lift, iar trotuarele vor fi refăcute. Ulterior implementării proiectului, obiectivul va fi supus procedurilor de autorizare sanitară și de securitate.

„Pentru că am dorit să grăbim pașii, am și solicitat Companiei Naționale de Investiții ca acest proiect generos să fie deja inclus în lista de sinteză, urmând ca, după votul de astăzi, să transmitem indicatorii și să obținem finanțarea guvernamentală”, a afirmat Federovici.

Valoarea totală a investiției este de 18.031.990 lei fără TVA, din care 13.283.347 lei reprezintă costuri de construcție și montaj.

 

 

Spune-ne opinia ta