VIDEO: Circ în plenul CL pentru o mașină de serviciu de zeci de mii de euro. „Vă dați artiști toți, sunteți fete mari toți”

VIDEO: Circ în plenul CL pentru o mașină de serviciu de zeci de mii de euro. „Vă dați artiști toți, sunteți fete mari toți”

Mașina de serviciu a directorului unei societăți din subordinea Consiliului Local (CL) a fost mărul discordiei în plenul deliberativului, întrunit miercuri în ședință extraordinară. Unul dintre aleșii municipali a avut o ieșire nervoasă la aflarea valorii autoturismului.

Discuția a început cu o interpelare a viceprimarului Bogdan Buhăianu, adresată consilierului Cătălin Flutur, managerul SC Locativa SA.

„Vreau să întreb, dacă, așa cum a prezentat domnul Flutur, nu ar fi oportună mărirea taxelor, dacă a fost oportună achiziția unei mașini de lux a cărei preț de pornire este 35.000 de euro, o mașină de teren cu multiple opțiuni, pentru ca un director al unei societăți care aparține Consiliului Local să o conducă zi de zi, fără să aducă un plus valoare Consiliului Local și municipalității. Asta în condițiile în care Locativa nu vinde apartamente ANL către oamenii care doresc să le cumpere și folosește chiriile pentru cumpărarea unor autoturisme de genul acesta. Locativa nu face curățenie și nu igienizează spațiile private pe care le are, crește chiriile amărâților care plătesc taxe în Botoșani, pentru ca domnul director Flutur să se plimbe cu un autoturism de lux”, a spus Buhăianu.

În replică, fostul edil-șef al orașului a menționat că achiziția este prevăzută într-un proiect demarat în 2018, cu finanțare europeană.

„Domnule viceprimar, v-am spus de câteva ori că, dacă tăceați, filosof rămâneați. Chiar sunteți jalnic. Mașina despre care vorbiți nu este achiziționată de Locativa, este primită printr-un proiect european în derulare, în anul 2018, când eu cu onor și cu mare responsabilitate eram primarul municipiului Botoșani. Decât să vă faceți de râs și să aveți aceleași teme... O să vă rog să vă cereți scuze pentru această intervenție în mod public”, a răspuns Flutur.

Contrele și ironiile au culminat cu răbufnirea consilierului Gabriel Tănase, directorul SC Urban Serv SA.

„Mi-e rușine mie să stau să ascult discuții aici, în sala de ședințe de Consiliu Local, despre mașini cumpărate pe fonduri europene pentru directori de instituții. Când ați fost primar, domnul Flutur, de ce nu ați cumpărat mașini pentru Urban Serv, pentru Modern Calor, pentru cei care fac producție, nu pentru directori? Am avut aceeași intervenție și în mandatul trecut, și la Eltrans. Venim să facem penibil aici. Stați și vă cumpărați mașini, iar noi stăm și muncim cu ce? Că suntem societățile Consiliului Local. Dacă faceți proiecte pe fonduri europene, faceți-le pentru producție, nu mașini pentru directori. Vă dați artiști toți, sunteți fete mari toți. Nu am știut până acum subiectul și am luat foc în momentul în care am auzit”, a spus el.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta