Vicele Toma vrea prezența obligatorie a directorilor la ședințele de CL

Vicele Toma vrea prezența obligatorie a directorilor la ședințele de CL

Nenumăratele interpelări ale aleșilor locali, legate de lucrările de infrastructură de la nivelul municipiului, rămân de multe ori fără ecou, sau rămân în așteptare și asta din cauza faptului că reprezentanții serviciului de specialitate din Primărie nu binevoiesc să fie prezenți la ședințele de Consiliu Local.

Ar trebui să fie o condiție obligatorie, ca directorii, atât cei din cadrul Primăriei cât și cei si societăților subordonate Consiliului Local, să fie prezenți la ședințele ordinare ale Plenului Local. Consilierii locali interpelează Executivul cu anumite probleme, edilitare, de investiții și nu întotdeauna răspunsurile scrise sunt și eficiente și aici mă refer la timp. În condițiile în care domnii directori ar fi în sală, ar putea să răspundă pe loc interpelărilor și ar fi mult mai eficient, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

În prezent, doi dintre consilierii locali, sunt și directori ai societăților Locativa  și Urban Serv, unități subordonate CLM, fiind vorba de fostul primar Cătălin Flutur, respectiv Gabriel Tănase. Schimbarea din funcția de director al lui Florin Sandu de la nivelul societății de termoficare cu economistul Bogdan Varasciuc se pare că este de bun augur, proaspătul numit fiind mult mai vizibil în comparație cu predecesorul său. Și directorul Eltrans SA, Victor Ivănescu se prezintă la ședințele de Consiliu Local fiind transparent la orice solicitare. Marea majoritate a celor îndrituiți cu diverse sarcini la nivel de administrație publică locală vin la ședințe doar în cazul în care au probleme punctuale, dar conform celor declarate de vicele Toma, sunt probleme care apar inopinat, pe parcursul unor ședințe ale Deliberativului Local.

 

Spune-ne opinia ta