Valeriu Iftime și consilierii județeni au depus jurământul. Iftime: „Jur să pun interesul public în fața intereselor personale” / Federovici: „Am depășit județe ca Bihorul lui Bolojan” (Foto, Video)

Nu au lipsit nici replicile acide pe care fostul și actualul președinte al Consiliului Județean Botoșani și le-au aruncat la finalul ședinței de învestire. 

Valeriu Iftime și consilierii județeni au depus jurământul. Iftime: „Jur să pun interesul public în fața intereselor personale” / Federovici: „Am depășit județe ca Bihorul lui Bolojan” (Foto, Video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Luni dimineață, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, a avut loc ceremonia de învestire a noului președinte al Consiliului Județean Botoșani și depunerea jurământului de către consilierii județeni. Unii au ocupat scaunul de consilier și în mandatul trecut, iar alții se află pentru prima dată în această postură.

Prima dată au depus jurământul consilierii județeni, ulterior fiind predată ștafeta noului președinte al Consiliului Județean Botoșani.

La această ceremonie au participat și o parte dintre directorii instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Botoșani, o parte dintre primarii din județ și membri ai formațiunilor politice.

„Jur să pun interesul public în fața intereselor personale!”

După ce a depus jurământul în fața consilierilor, Valeriu Iftime le-a transmis celor prezenți în sală că postura în care se află îl face să fie într-o „gardă specială”.

Nu sunt în cea mai confortabilă situație din viața mea. Încărcătura asta oficială mă pune într-o gardă specială și mă gândesc că lucrurile care trebuie făcute cu adevărat țin de oameni și mă gândesc că ar trebui să jurăm cu mâna pe Biblie și pe Constituție spunând că «Jur să pun interesul public în fața intereselor personale». Când țin mâna pe Biblie simt că parcă ceva mă încălzește. Cred că legătura noastră cu Dumnezeu se face și prin această atingere a Cărții Sfinte, prin acest jurământ”, a declarat Valeriu Iftime, președintele în funcție al Consiliului Județean Botoșani.

Totodată, Valeriu Iftime a vorbit despre munca în echipă și despre temele pe care vrea să le abordeze în prima lună din mandatul de președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Nu contează culoarea politică, contează doar intenția, viziunea și respectul față de cei pe care îi reprezinți. Nu înțeleg de ce într-un Consiliu Județean cele trei partide sunt așa separate, să nu copiați unii de la alții? Suntem împreună, judecăm cu aceeași măsură (...) Vă propun un președinte care respectă oamenii, care nu știe să certe pe nimeni, care așteaptă respectul în măsura în care oferă (...)”, a adăugat Valeriu Iftime.

Președintele Consiliului Județean Botoșani și-a propus pentru prima lună să abordeze teme precum rezolvarea situației cu gazul în orașele Darabani, Săveni și Ștefănești, și constatarea impedimentelor de la Acumularea de la Vârfu Câmpului.

De asemenea, Valeriu Iftime vrea să se întâlnească și cu Raluca Turcan, ministrul Culturii, dar și să solicite un audit la compania de apă, Nova Apaserv.

„Am depășit la acest capitol județe ca Bihorul lui Bolojan, Brașovul lui Veștea, Suceava lui Flutur”

De la evenimentul de luni nu au lipsit nici contrele politice. În timpul discursului Doinei Federovici, o parte dintre membrii Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani au început să aplaude în mod ironic la cele declarate de fostul președinte CJ. „A fost un mandat în care am intrat în topul Consiliilor Județene la execuția bugetară pe capitolul dezvoltare. Am depășit la acest capitol județe ca Bihorul lui Bolojan, Brașovul lui Veștea, Suceava lui Flutur și lista poate continua. Aceste date sunt publice și pot fi verificate de oricine (...)”

În timpul discursului, Doina Federovici a dat replici tăioase în care a ținut să îi dea lui Valeriu Iftime ”lecții” de administrație și de cum se face treabă la Consiliul Județean.

La acestea, Valeriu Iftime nu a rămas pe margine și i-a răspuns cu aceeași monedă. 

Este prima lecție de politică românească în care spunem ce credem, ceea ce vrem, dar nu spunem ce vor oamenii. Vă rog să nu îmi mai dați sfaturi cum să îmi suflec mânecile, degetele, pentru că până la vârsta mea am făcut mai multe decât dumneavoastră. Sunt cel mai mare plătitor de impozite la stat. Mă bucur că ați făcut proiecte multe (...) Este o zi solemnă, am jurat și aș vrea să ne înțelegem”, a spus, în final, Valeriu Iftime.





















 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cine sunt cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Botoșani! Valeriu Iftime: „Nu mă voi opune” (Video)

astăzi, 11:38

Valeriu Iftime, președintele în funcție al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, a anunțat cine vor fi vicepreședinții cu care va colabora în acest mandat. Din partea Partidulu...

Ucrainenii iau cu asalt județul Botoșani după război, cel mai mare vârf înregistrat în 2024!

Friday, 25 October 2024

Șeful Biroului pentru Imigrări din județul Botoșani a anunțat că peste 500 de cetățeni străini au solicitat de la începutul acestui an și până în prezent să li se elibere...

Noul Laborator de Microbiologie din Botoșani a fost inaugurat! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Laboratorul de Microbiologie de la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a fost inaugurat, vineri, 25 octombrie. Valoarea totală a proi...