Un primar din Botoșani atrage atenţia asupra vechimii microbuzelor de transport pentru elevi

Primarul unei comune din judeţul Botoşani atrage atenţia asupra vechimii parcului de microbuze pentru transportul elevilor aflat la dispoziţia autorităţilor locale.

Primarul din comuna Corlăteni, Costel Gavril, susţine că majoritatea mijloacelor de transport şcolar are o vechime mai mare de zece ani şi nu mai prezintă siguranţă în exploatare.

„Eu am în comună două microbuze. Unul de 12 ani şi unul de 15 ani, unul la şcoală şi unul la Primărie. Am luat decizia ca din toamnă să nu mai folosesc microbuzul de 15 ani de la Primărie, pentru că nu vreau să pun în pericol viaţa elevilor. Dacă se întâmplă ceva, primarul este cel care răspunde. Nu putem să mai mergem aşa, sperând că nu se va întâmpla nimic”, a afirmat Gavril.

Primarul din Corlăteni susţine că a făcut nenumărate apeluri la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean pentru identificarea de soluţii pentru achiziţia în regim de urgenţă de noi microbuze şcolare, însă demersul său a rămas fără rezultat, scrie Agerpres.

El consideră că lipsa unor microbuze şcolare sigure va pune în pericol funcţionarea sistemului de învăţământ din mediul rural, în condiţiile în care elevii din satele aparţinătoare trebuie transportaţi cu mijloace de transport sigure către unităţile de învăţământ la care sunt arondaţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...