Un primar acuză Finanțele Publice pentru modul discreționar de alocare a fondurilor

Un primar acuză Finanțele Publice pentru modul discreționar de alocare a fondurilor

Un primar din județul Botoșani acuză Finanțele Publice că a alocat fondurile preferențial și că efectiv s-a făcut discriminare între unitățile administrativ teritoriale.

Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni, susține că finanțele de la Botoșani pun în pericol investițiile aflate în derulare în comunele din județ.

Nu am înțeles modul în care s-au alocat fondurile. Sunt primării, cum este și cazul nostru, care avem de plătit cofinanțări la proiectele de investiții și suma alocată pe primul trimestru este insuficientă. Mi-au dat pe primul trimestru 6 miliarde de lei vechi și pe ultimul trimestru 12 miliarde de lei. Eu acum în prima parte a anului am nevoie de bani pentru a-mi plăti cofinanțările. Îmi dă 12 miliarde de lei în ultima parte a anului, când nu prea mai ai pe ce să cheltuiești. Și dacă nu îi cheltuiești se întorc înapoi la buget. Cei de la Finanțe au invocat faptul că Guvernul a decis această împărțeală, dar nu este adevărat. Guvernul a procedat corect de la nivel central, problema este la nivel local. Este o doamnă Cotruță de la Finanțe care mi-a spus că nu ține de Finanțele locale ci că Bucureștiul a decis așa. Total fals, a declarat Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

Primarul botoșănean s-a arătat nemulțumit de faptul alte primării care nu au proiecte nici în derulare și nici care ar urma să demareze, au primit fonduri mult mai mari pe primul trimestru.

Chiar dacă primarul Ivanache a tras acest semnal de alarmă, în acest moment nu se mai poate face nimic, singura variantă este să apeleze la fondul de rulment al Primăriei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

Ministrul Muncii promite un pachet minim de servicii pentru membrii familiilor vulnerabile

astăzi, 09:40

 Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat că intenţionează promovarea unei legi care să prevadă „un pachet minim de servicii” de care vor beneficia...

S-a desemnat câștigătorul pentru utilitățile la Spitalul de Boli Paliative

Vineri, 14 Mai 2021
929

O firmă locală va executa în cel mult 6 luni de zile lucrările la utilitățile la Spitalul de Boli Paliative, după cum a declarat primarul Cosmin Andrei.“Avem un câștigăto...

Lucrările la Teatrul Eminescu vor începe sigur anul acesta

Vineri, 14 Mai 2021
540

Reprezentanții Primăriei lucrează la foc automat la Caietul de Sarcini pentru lucrările la Teatrul Mihai Eminescu, pentru a-l putea urca pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice(SEAP).&ld...