Un nou cabinet stomatologic inaugurat într-o școală din Botoșani (foto, video)

La serviciile cabinetului pot apela atât elevii unității de învățământ, cât și cei din împrejurimi. 

Un nou cabinet stomatologic inaugurat într-o școală din Botoșani (foto, video)

Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani are, începând de vineri, cabinet stomatologic cu acte în regulă.

Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Botoșani, în perioada următoare, angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) urmează să vină în control, pentru a-și da acordul că totul este în regulă și activitatea poate fi începută. De asemenea, mai trebuie să fie aduse toate materialele necesare dotării unui cabinet stomatologic.

Mai mult decât atât, în perioada 4 – 7 decembrie va avea loc și concursul pentru ocuparea postului de asistent medical în cadrul cabinetului.

Deservește și pacienții care provin din zona Botoșaniului, nu neapărat de aici. Pot veni și de la țară, iar asta e foarte bine pentru că putem ajuta și pacienții, și părinții copiilor care poate nu-și pot permite un tratament stomatologic într-o clinică privată. Este nevoie și de o asistentă, iar concursul se va desfășura în perioada 4 – 7 decembrie. Am lucrat și la celelalte locuri de muncă fără asistentă, deci cred că mă voi descurca și aici până când va veni una”, a declarat dr. Simion Mirela, medic stomatolog.

La Liceul „Alexandru cel Bun” învață un număr de 815 elevi, printre care se numără și elevi de grădiniță, iar dintre aceștia aproximativ 200 fac naveta.

Copiii care se adresează cabinetului vor putea beneficia de tratamente de urgență, extracții dentare, fluorizări și tot ce ține de dobândirea unei igiene orale sănătoase.

Mă bucur foarte mult că am reușit să facem acest cabinet, pentru că avem mulți copii care fac naveta din jurul Botoșaniului. Din cei 815 elevi, avem 188 care fac naveta. Mă bucur foarte mult că ei vor avea posibilitatea să vină în cabinet. Mă mai bucură și faptul că doamna doctor este foarte tânără și o să le placă foarte mult copiilor să vină cu plăcere la acest cabinet. Sperăm că vom colabora foarte bine”, a precizat prof. Brândușa Oltean, director adjunct al Liceului „Alexandru cel Bun” din Botoșani.

Pe lângă acest cabinet stomatologic mai există câte unul la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” și la Școala Gimnazială nr. 13 din Botoșani.

Atunci când am început acest mandat am spus că îmi doresc sănătate la stat ca la privat. Este un aspect pe care îl tratăm, privitor la sănătatea copiilor noștri. Suntem astăzi aici și am deschis al doilea cabinet stomatologic. Sunt încântat că o avem pe doamna doctor aici, după un concurs cu opt candidați care s-au înscris la Primăria Botoșani pentru postul de medic”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Investiția a fost făcută cu bani din bugetul local al Primăriei municipiului Botoșani, cu o valoare de 150.000 de lei.

Este o investiție din bugetul local cu o valoare de 150.000 de lei. Când am început aceste investiții colaborăm foarte aproape cu cei de la DSP, pentru că ei sunt cei care autorizează aceste cabinete. Cabinetul se adresează tuturor copiilor din municipiul Botoșani, iar condiția este să aibă carnet de elev și vârsta sub 18 ani. Începând cu mijlocul săptămânii viitoare cabinetul va fi funcțional”, a completat Mircea Magdalena, administrator public în cadrul Primăriei.

De asemenea, la cabinetul deschis la Școala Gimnazială nr. 13, până acum s-au adresat un număr de 500 de copii care au fost consultați, iar 300 au primit sfaturi privind igiena orală.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că își dorește să mai dezvolte astfel de cabinete și în viitor,

Îmi doresc foarte mult să mai dezvolt și în viitor astfel de cabinete, dar mereu cea mai mare problemă a fost găsirea spațiului pentru amenajarea acestui cabinet. Am făcut adrese către școli și am abordat această investiție în funcție de răspunsul pe care l-am primit și deschiderea școlilor pentru amenajare, pentru că avem condiții impuse pentru deschiderea unui astfel de cabinet și aici DSP-ul ne-a impus o serie de condiții pe care trebuie să le îndeplinim”, a completat Cosmin Andrei.

Conform Legii învățământului preuniversitar, în fiecare școală cu personalitate juridică trebuie înființat un cabinet dentar și/sau de medicină generală.

 

 

 

 









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1125

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
573

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...