Un lot al Drumului Strategic ar putea fi finalizat în vară. Care este stadiul lucrărilor (fotogalerie)

Un lot al Drumului Strategic ar putea fi finalizat în vară. Care este stadiul lucrărilor (fotogalerie)

Modernizarea Lotului 1 al Drumului Strategic, pe sectoarele Șipote – Răuseni – Călărași și Mihălășeni – Brăteni – Dângeni, a ajuns în prezent la un stadiu de execuție de 60% și ar putea fi finalizat în vară, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dorin Birta.

Potrivit sursei citate, în localitatea Rediu, din comuna Răuseni, se pregătește ultimul kilometru în vederea turnării primului strat de asfalt, iar înspre Călărași se execută lucrările de modernizare și reabilitare a podului peste râul Jijia. Dacă vremea va fi favorabilă, săptămâna viitoare se va turna primul strat de asfalt și pe sectorul Mihălășeni – Brăteni (Dobârceni) – Dângeni, acolo unde sunt executate acum lucrările de pregătire a terenului, constând în turnarea balastului stabilizat.

„Acest lucru este o motivație foarte puternică pentru a menține un ritm alert al lucrărilor, pentru a avansa cât mai mult în scopul nostru de a dezvolta o infrastructură pe măsura așteptărilor botoșănenilor. Eforturile depuse și munca neîntreruptă își arată rezultatele și iată că Drumul Strategic este pe zi ce trece mai aproape de un rezultat final, atât de așteptat de noi și de locuitorii din zonele pe care acesta le străbate”, a precizat Birta.

Oficialul a adăugat că graficul de lucrări este depășit cu aproximativ 20%, declarându-se convins că acest lot al Drumului Strategic poate fi finalizat în vară.






 

 

Spune-ne opinia ta