Ultima ședință de CL pentru o parte dintre aleșii botoșăneni cu mulțumiri și reproșuri. „Suntem în cimitirul elefanților” (Foto, Video)

Luni a avut loc ultima ședință de Consiliu Local a Primăriei Municipiului Botoșani cu această echipă de consilieri. De săptămâna viitoare intră la treabă noii aleși locali.

Ședința ordinară aferentă lunii octombrie a avut loc luni, 21 octombrie, de la ora 11:00. Deși aceasta este organizată, de obicei, în ultima joi a lunii în curs, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a ținut să mai fie o ședință în această formulă.

Deși este ultima ședință ordinară o parte din aleși au absentat. Este vorba despre Cătălin Flutur, care nu a mai participat la ultimele ședințe de la alegeri încoace, dar și despre Ada Macovei, care a cerut învoire.

„În ultimii ani s-a accentuat în orașul nostru o stare și o lehamite de parcă suntem în cimitirul elefanților”

De asemenea, nu au lipsit nici interpelările consilierilor locali. Eugen Țurcanu a fost primul care a luat cuvântul motivând că el de fiecare dată în cei patru ani de mandat a avut câte ceva de zis.

Cred, pe final, că aș putea spune și eu câteva cuvinte ca un om care a avut mereu câte ceva de zis, iar ulterior lucrurile vor intra pe un făgaș mult mai bun”, a declarat Eugen Țurcanu, consilier local ales în 2020 din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani.

Liberalul a ținut să facă precizări cu privire la inaugurarea Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, lucrări demarate în mandatul 2020 – 2024, la tramvaiele pe care o parte dintre cetățenii orașului nu și le mai doresc, pistele de biciclete pe care o mare parte dintre noi le așteptăm, dar și la alte proiecte nefinalizate încă.

În acest mandat am plecat cu toții de la așteptarea de a inaugura teatrul, de a pune tramvaie în oraș, de a face multe lucruri frumoase. Mi-ar fi plăcut în mandatul nostru să intrăm în teatru, să vedem că se lucrează pe șantier la montarea liniilor de tramvai, a pistelor de biciclete, a stațiilor inteligente și a câte și mai câte trebuia să facem. Mi-ar fi plăcut în acest mandat să votez să dăm ochelari la persoane din oraș, filtrilizări în vitro, la excursii în muntele Athos și câte și mai câte s-au spus că vom face în 2020 și, din păcate, nu am reușit să le facem”, a completat Eugen Țurcanu.

Într-o notă ironică, Eugen Țurcanu s-a arătat încrezător și optimist de cum vor decurge lucrurile în mandatul viitor, spunând că „va curge lapte și miere.”

Sunt încrezător și optimist că din mandatul următor lucrurile vor dudui și va curge lapte și miere. Se va împărți miere aici cu polonicul, ca să nu spun altă unitate de măsură. Le doresc bunăstare cetățenilor municipiului Botoșani, le doresc tot binele din lume, dar, din păcate, în ultimii ani s-a accentuat în orașul nostru o stare și o lehamite de parcă suntem în cimitirul elefanților”, a adăugat Țurcanu.

Totodată, alesul local a venit și cu un îndemn pentru tineri: să nu se întoarcă în Botoșani. „Persoanelor tinere și active, în speță și copilului meu, le-am spus să fugă văzând cu ochii și să nu se întoarcă niciodată. Nu pot să spun altceva astăzi decât că tinerilor le-am spus să se gândească de șapte ori, 10 ori dacă să se întoarcă în Botoșani, iar dacă vin să știe concret la ce vin. Succes mai departe învingătorilor și putere de muncă.”

„Sper că nu v-am deranjat prea mult”

Mare parte dintre consilierii locali prezenți la ședință nu au avut prea multe de zis. Pe lângă Eugen Țurcanu, singurul care a mai luat cuvântul a fost Marcel Gheorghiță de la USR.

Consilierul local le-a mulțumit angajaților Primăriei Municipiului Botoșani, iar colegilor le-a cerut, într-un fel sau altul, iertare dacă i-a supărat cumva în cei patru ani de mandat.

Vreau să urez succes în noul mandat domnului primar. Mulțumesc pentru colaborare doamnei secretare, tot staff-ului Primăriei care a colaborat bine cu noi. Succes noilor colegi care încep mandatul acum. Celor vechi... sper că nu v-am deranjat prea mult, am încercat să ne înțelegem cât am putut de bine. Sper să ne salutăm în continuare și să nu ne întoarcem cu spatele când ne vedem pe stradă”, a declarat Marcel Gheorghiță, consilier local din partea USR Botoșani.

Pe lângă asta, alesul local a venit și cu o atenționare atât pentru viitorii consilieri locali, cât și pentru Cosmin Andrei.

Să nu uitați că ați fost aleși prin votul cetățenilor și trebuie să vă gândiți la binele cetățenilor, la binele urbei”, a completat Gheorghiță.

„Dincolo de divergențele politice sau administrative consider că acest oraș a mers mai departe”

La finalul mandatului, Cosmin Andrei, primarul ales al municipiului Botoșani, a ținut să le mulțumească aleșilor locali cu care a colaborat în acest mandat.

De asemenea, edilul șef consideră că a fost o colaborare fructuoasă și în sprijinul cetățenilor.

Am convocat această ședință pentru a avea și luna aceasta o ședință ordinară în formula pe care o avem astăzi. Așa am considerat normal înaintea predării de ștafetă, chiar dacă nu este ultima joi din lună. Vreau și eu să vă mulțumesc pentru colaborare, să vă doresc mult succes celor care vor face parte din noul consiliu local, cât și celor care vor avea ceva de spus în politica botoșăneancă. Dincolo de divergențele poltiice pe care le-am avut și administrative, consider că acest oraș a mers mai departe. Cea mai bună evaluare a fost făcută de botoșăneni, care întotdeauna au dreptate. Vă mulțumesc”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Duminică, 27 octombrie, va avea loc ceremonia de învestire a consilierilor aleși la alegerile din 9 iunie 2024 și a primarului municipiului Botoșani.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ucrainenii iau cu asalt județul Botoșani după război, cel mai mare vârf înregistrat în 2024!

Friday, 25 October 2024

Șeful Biroului pentru Imigrări din județul Botoșani a anunțat că peste 500 de cetățeni străini au solicitat de la începutul acestui an și până în prezent să li se elibere...

Noul Laborator de Microbiologie din Botoșani a fost inaugurat! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Laboratorul de Microbiologie de la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a fost inaugurat, vineri, 25 octombrie. Valoarea totală a proi...

Ziua Armatei la Botoșani: Discursuri, jerbe de flori și defilarea militarilor! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Anual, pe 25 octombrie, este sărbătorită Armata României. La Botoșani au fost organizate manifestări în două locații: la Monumentul „Gl. Gheorghe Avrămescu” din Piața ...