Transportatorii din Botosani sunt interesati sa intre in legalitate!

Transportatorii din Botosani sunt interesati sa intre in legalitate!

 Voronenii au blocat anul trecut trecerea masinilor de mare tonaj  

Vrea sa faca ordine pe drumurile din judet! Seful Consiliului Judetean spera ca proprietarii masinilor de mare tonaj sa intre in legalitate, adica transportatorii sa plateasca taxele obligatorii.

Dorim ca toti transportatorii sa inteleaga ca prevederile legii trebuie respectate, nu sa se conformeze doar atunci cand sunt constransi sau prinsi in neregula. Apreciez ca pozitiva prima reactie a transportatorilor botosaneni la intalnirea de azi la ora 10.00. S-au prezentat foarte multi dintre cei care au fost invitati, chiar au depasit asteptarile. Cred ca e un semn bun si inseamna ca semnalele noastre au fost bine receptionate. Asta ne da speranta ca vom putea ajunge la o intelegere si o colaborare corespunzatoare de acum incolo, a declarat seful CJ Botosani, Mihai Tabuleac.

Conducerea CJ a precizat ca tarifele sunt la nivelul celor nationale, stabilite prin ordinul Ministerului Transporturilor. Nu a fost ridicata problema platii retroactive a taxei.

Cred ca fiecare trebuie sa isi faca treaba: DJDP, transportatorii, Politia Rutiera, Prefectura. Sa concureze la succesul acestei actiuni. Nu cred ca seful CJ trebuie sa le miste mainile si picioarele in mod analitic. Le-am cerut, le-am spus ce doresc de la ei si acum astept rezultatele, a spus Tabuleac.

In ce priveste suma estimata ca pierdere din cauza neglijentei manifestate de fosta conducere a DJDP in a incasa taxele, seful CJ spune ca exista un proces pe rol, niste atributii foarte clare pe care administratorul drumurilor judetene le are.

Trebuie sa vedem rezultatul, dar imi pun si eu intrebarea: ne concentram pentru ceea ce nu s-a facut in trecut sau pe ce avem de facut de acum inainte? Cred ca pentru ce a fost trebuie sa raspunda persoanele care au avut atributii si nu si le-au realizat, a incheiat Mihai Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
655

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
90

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...