Transportatorii ar putea plati amenzi de 1.000 de lei pentru lipsa actului de libera trecere!

Transportatorii ar putea plati amenzi de 1.000 de lei pentru lipsa actului de libera trecere!
Societatii Lorion, care detine Autogara Transdor, din centrul municipiului Botosani, nu i-a mai fost prelungita permisiunea de folosinta loc public.

Nu mai tine autocarele in zona, dar in schimb vin si imbarca de pe doua peroane pe care le detine pe terenul sau proprietate privata, si acolo nu avem ce sa ii facem, a precizat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Totodata, municipalitatea a dat startul si la controalele vizavi de taxa de libera trecere. Viceprimarul Florin Ghiorghita precizeaza ca foarte multe din autocare au fost blocate, administrandu-se amenzi pentru lipsa actului de libera trecere si a permisiunii de folosinta loc public.

O parte dintre transportatori au inceput sa vina sa plateasca libera trecere, dar prea putini fata de cati ar trebui in realitate.

Voi veni cu un amendament in prima sedinta de CL sau daca va trebui publicata, in urmatoarea, ca amenda pentru lipsa liberei treceri la firmele de transport si firmele de constructii care au camioane mari sa creasca de la 100 lei, cat este la momentul actual, la cel putin 1.000 lei. Lor le convine sa plateasca 50 lei in 48 ore pe criteriul ca, isi zic, parca de cate ori vor fi prinsi: de 5-10 ori. In loc sa plateasca 800-1.200 lei pentru o masina libera trecere, la zece amenzi, sa spunem, ar iesi la 500 lei pe o masina. Dar e destul de greu sa il prinzi de 10 ori pe acelasi individ, a declarat Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
297

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5411

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
212

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...