Functionarii publici ameninta cu greva generala

 Functionarii publici ameninta cu greva generala
Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) solicita premierului Emil Boc sa respecte Legea statutului functionarului public, in caz contrar amenintand cu declansarea grevei generale.

"Ne-am intalnit cu reprezentantii cancelariei primului ministru, ai ministerului de Finante si ai ministerului Muncii pentru a le transmite revendicarile salariale ale angajatilor din administratia publica si calendarul de proteste din perioada urmatoare. Dorim respectarea Legii statutului functionarului public si plata orelor suplimentare si atragem atentia ca in perioada de criza este nevoie de intarirea autoritatii statului", a declarat, astazi, presedintele SNFP, Sebastian Oprescu, citat de NewsIn.

Functionarii solicita acordarea a doua sporuri castigate in instanta si spun ca neplata orelor suplimentare "ar da peste cap" activitatea anumitor institutii ale statului.

"Sunt functionari care lucreaza la recalcularea pensiilor de doi ani de zile si care sunt obligati sa stea peste program la serviciu, iar daca nu li se vor plati orele suplimentare, acestia vor bloca procesul de recalculare. In acest caz, statul nu-si poate permite sa acorde zile libere, in schimbul orelor suplimentare, intrucat acest proces trebuie finalizat pana in luna septembrie", a precizat pentru NewsIn, vicepresedintele SNFP, Ingrid Iordache.

Liderul sindical a adaugat ca actualul guvern trebuie sa respecte Legea statutului functionarului public si sa acorde doua drepturi castigate in instanta prin sentinta definitiva.

Aproape 300 de reprezentanti ai SNFP au protestat, astazi, timp de doua ore in fata guvernului, nemultumiti de neplata orelor suplimentare si de reducerea sau eliminarea unor sporuri.

Functionarii publici ameninta cu greva de avertisment pe 20 februrie si cu declasarea grevei generale pe 27 februarie, in cazul in care nu le vor fi ascultate solicitarile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
49

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
35

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
57

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...