Terenurile de sport din incinta școlilor din Botoșani ar putea fi folosite gratuit

Terenurile de sport din incinta școlilor din Botoșani ar putea fi folosite gratuit

La inițiativa viceprimarului Cosmin Andrei, terenurile de sport din incinta școlilor din Botoșani ar urma să fie puse la dispoziție, gratuit, tuturor tinerilor pasionați de activități in aer liber, cu precădere în zilele de weekend și în timpul vacanțelor școlare.

Această inițiativă locală va fi supusă unei dezbateri publice urmând să fie aprobată de către Consiliul Local.

„Este rolul Primăriei să facă aceste investiții în terenurile de sport, nu să vină agenții economici privați sau entități private care sa pună o suprafață sintetică și apoi să închirieze”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului Botoșani.

Referitor la concesionarea terenurilor de sport existente, edilul menționează ca nu vor mai fi prelungite contractele în momentul în care acestea vor expira. Acestea nu pot fi reziliate în timpul desfășurării, datorită faptului că există o înțelegere între părți.

„Este destul de greu să găsești în Botoșani un teren deschis și să-l folosești cu titlu gratuit, pentru că majoritatea sunt contracost”, a adăugat edilul.

Terenurile de sport ar urma să fie monitorizate de către paznicii unităților de învățământ, cu sprijinul polițiștilor locali.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
2

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
68

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
47

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....