Taxele și impozitele locale se majorează

Taxele și impozitele locale se majorează

Administrația locală crește nivelul taxelor și impozitelor locale de la Botoșani. Acestea vor fi indexate, cu rata inflației de 2,6%, comunicată oficial pentru anul fiscal anterior.

Impozitul pe clădirile rezidențiale  și clădirile anexă aflate în proprietatea persoanelor fizice, reglementat a se stabili cu o cotă cuprinsă între 0,08% și 0,2% cu posibilitatea de majorare pe plan local cu până la 50%.

Impozitul pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor, exclusiv pentru clădirile utilizate pentru activități din domeniul agricol, s-a propus o cotă de majorare cu 0,45% asupra valorii impozabile, fără aplicarea unor cote adiționale, cu mențiunea că nivelul cotei prevăzut de lege este de 0,2% și 1,3% cu posibilitatea majorării cu 50%.

Și impozitele pentru mijloacele de transport atât pentru persoanele fizice cât și cele juridice, pentru anul 2022 vor fi majorate cu indicele de inflație de 2,6%, aceleași taxe urmând a fi aplicate și pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor pentru restaurante, baruri și alte activități recreative.

Conform Codului Fiscal s-a propus și majorarea cu 200% a impozitului pe clădirile neîngrijite cu 100% a terenurilor neîngrijite situate în intravilanul municipiului Botoșani, pentru a determina proprietarii să nu mai lase clădirile și terenurile în paragină.

 

Spune-ne opinia ta