Finanțare acordată de MAI pentru Palatul Administrativ și Arhivele Naționale (video)

Finanțare acordată de MAI pentru Palatul Administrativ și Arhivele Naționale (video)

Palatul Administrativ, unde funcționează Instituția Prefectului și Consiliul Județean (CJ) din Botoșani, va primi fonduri din bugetul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru efectuarea lucrărilor de reparații curente, iar clădirea Arhivelor Naționale va primi finanțare pentru reabilitare și modernizare, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Lucian Bode.

Potrivit acestuia, finanțarea alocată Palatului Administrativ se ridică la o valoare de 462.000 de lei. Cu aceeași sumă va participa și CJ, care și-a exprimat acordul în scris în acest sens. Prin urmare, clădirea va beneficia de un fond de aproape un milion de lei, în acest an, pentru eventuale reparații.

„Instituției Prefectului i s-au repartizat banii necesari pentru finanțarea lucrărilor de reparații curente ale Palatului Administrativ. Ministerul Afacerilor Interne a alocat integral suma solicitată. Cealaltă jumătate va fi suportată, prin angajament scris, de Consiliul Județean”, a spus Bode.

De asemenea, după zeci de ani în care nu au fost alocate resurse către aceasta, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale din Botoșani, va primi din bugetul MAI suma de 800.000 de lei.

„Se alocă o sumă considerabilă pentru a interveni la o instituție care ar trebui să fie emblematică pentru județ pentru municipiu, pentru noi, ca Minister al Afacerilor Interne și, din păcate, nu este așa. Clădirea Arhivelor se află într-o situație dificilă, acoperișul este distrus, plouă în clădire și cei 11 angajați mută cei cinci kilometri de arhivă dintr-o parte în alta, în funcție de zona în care nu mai plouă”, a explicat ministrul MAI.

 

 

Spune-ne opinia ta