Sute de câini fără stăpân înfiați de străini de la Padocul municipalității

Sute de câini fără stăpân înfiați de străini de la Padocul municipalității

Dacă până nu demult, peste 600 de patrupede, populau adăpostul municipalității, în prezent, după cum a declarat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, numărul câinilor fără stăpân este la jumătate.

Numărul câinilor fără stăpân aflați în acest moment în adăpost, este cu puțin peste 300. Sunt persoane care vin și își revendică câinii. Au fost cazuri când au venit după același animal de mai multe ori. Sunt lăsați liberi pe stradă, mai atacă cetățenii. Noi îi ridicăm și după câteva zile, vin, persoane care spun că animalul le aparține și îi iau înapoi. O mare parte din câini au fost înfiați de persoane din străinătate cu sprijinul fundației cu care colaborăm. Este un lucru benefic că acești câini sunt înfiați de persoane iubitoare de animale din alte țări, atât pentru noi ca administratori ai padocului, dar mai ales pentru animale, care vor duce o viață mai bună, a precizat directorul Eugen Țurcanu.

Activitățile de prindere a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Botoșani, va continua, reprezentanții DSPSA, prin serviciul de ecarisaj, derulând în ultimul timp o campanie la nivelul cimitirelor, unde au fost identificate mai multe patrupede, care au fost ridicate și transportate la Padoc.

 

Spune-ne opinia ta