Suspiciuni de poluare pe șoseaua de centură

Suspiciuni de poluare pe șoseaua de centură

La finele săptămânii, pe șoseaua de centură a municipiului Botoșani a avut loc o nouă avarie la nivelul rețelei de canalizare a companiei de apă.

De această dată se pare că vina ar aparține și unor spălătorii auto din zonă care nu sunt racordate la rețeaua de canalizare.

După cum ne-a declarat viceprimarul municipiului Botoșani, Liviu Toma, care a fost prezent în zonă, a solicitat intervenția reprezentanților Nova Apa Serv pentru evacuarea apei de pe carosabil.

Am fost în teren și a doua oară și am constatat că nu se intervenise și crescuse nivelul de apă cu spumă. Am solicitat prezența conducerii Departamentului Exploatare Rețele la fața locului, ocazie cu care au declarat că nu toți agenții economici sunt racordați la sistemul de canalizare, a spus vicele Toma.

Reprezentanții municipalității au solicitat operatorului de apă să intervină, dar și să verifice de ce nu funcționează corespunzător rețeaua de canalizare din zonă. Și Poliția Locală prin biroul de disciplină în construcții și protecția mediului  să constate dacă sunt agenți economici în zonă care sunt sau nu racordați cu instalația de canalizare în sistemul de apă pluvială.

Spuma refulată de spălătoriile auto din zonă poate constitui un factor de poluare a mediului, în perioada imediat următoare cei de la Garda de Mediu urmând să analizeze problema.

 

Spune-ne opinia ta