Suceava a deschis HORECA. Urmează Botoșaniul?

Suceava a deschis HORECA. Urmează Botoșaniul?

La nivelul municipiului Suceava au fost redeschise unitățile de alimentație publică în contextul în care gradul de incidență de infestare cu COVID 19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Conform celor declarate de viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, în municipiul reședință din nordul Moldovei, locațiile HORECA au reintrat în circuitul firesc, dorit atât de prestatori, dar mai ales de clienți.

Am impus o serie de reguli pe care sucevenii au știut să le respecte și s-au văzut rezultatele. Sperăm ca și prietenii noștri din Botoșani să înțeleagă că fără respectarea unor norme nu avem cum depăși această situație dificilă, ne-a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

La municipiul Botoșani situația este încă sub semnul întrebării, depășind peste 4 cazuri la mia de locuitori, prefectul județului Dan Nechifor afirmând că este nevoie de răbdare pentru a depăși acest moment dificil.

“La nivel de județ situația este într-o oarecare măsură sub control, la municipiul Botoșani și la Sulița este mai problematic. Sperăm ca în cel mai scurt timp să revenim la starea de normalitate pe care ne-o dorim cu toții”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Pentru a putea redeschide hotelurile, restaurantele și cafenele în situație de pandemie, rata de incidență trebuie să fie sub trei la mia de locuitori timp de 14 zile.

Referitor la redeschiderea restaurantelor, consider că este absolut necesară și urgentă pentru a se mai salva ce se mai poate salva din această industrie. Înțelegem să respectăm măsurile de distanțare, suntem de acord cu acestea și sunt de acord cu înăsprirea pentru cei care nu respectă, ne-a declarat Paul Tomescu, unul dintre antreprenorii HORECA din municipiul Botoșani.

Este un circuit. Nu se poate pâine fără apă cum nici nu se poate mânca la restaurant fără un cadru adecvat.

“Consider că ar trebui să ne lăsați să funcționăm în condițiile în care sunt respectate normele de dezinfecție, măști de protecție și distanțare fizică”, a mai declarat Camelia Zsoldi, un alt agent economic din domeniul local al HORECA.

La nivel de municipiu Botoșani, primarul Cosmin Andrei consideră că este oportun să se deschidă restaurantele în interior la o capacitate de o treime din activitate. În opinia edilului de Botoșani, decizia Consiliului Județean de Situații de Urgență este imperativă, neavând altceva decât să se conformeze exact ca în cazul piețelor agroalimentare închise..

 

 

 

Spune-ne opinia ta