Sprijin la nivelul Regiunii de Nord-Est pentru finanțarea de proiecte de la Botoșani

Sprijin la nivelul Regiunii de Nord-Est pentru finanțarea de proiecte de la Botoșani

Consilierii județeni au aprobat în cadrul unei ședințe extraordinare semnarea unui act adițional cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare a Regiuni Nord-Est, în ceea ce privește sprijinirea la nivel de regiune a proiectelor finanțate din perioada de programare 2021-2027.

Este vorba de domeniile de mobilitatea urbană, regenerare urbană, centre sportive, baze de agrement, infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean.

În calitate de partener, unitatea administrativ teritorială a județului Botoșani, am solicitat finanțarea documentațiilor tehnico-economici pentru o serie de proiecte de investiții. Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean DJ 282 dintre localitățile Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca, Rădăuți-Prut cu Republica Moldova. Mai mult, ne-am propus și modernizarea, extinderea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și modernizarea și extinderea infrastructurii turistice și a infrastructurilor conexe ei din  cadrul Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii “Mihai Eminescu”, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente UAT Botoșani este de 3,9 milioane de lei, iar contribuția Consiliului Județean este ceva peste 78 de mii de lei, reprezentând cofinanțarea în procent de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Proiectul a parcurs etapele de verificare administrativă și de eligibilitate și de evaluare tehnico-financiară, fiind selectat pentru finanțare și aflându-se în procedură de pre-contractare.

 

Spune-ne opinia ta