Șoseaua de centură a municipiului Botoșani ar putea prinde contur cu bani europeni (video)

Șoseaua de centură a municipiului Botoșani ar putea prinde contur cu bani europeni (video)

Municipiul Botoşani ar putea avea şosea de centură construită în baza unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a anunţat, marţi, primarul Cosmin Andrei.

Potrivit oficialului, ordinul de ministru pentru includerea obiectivului pe lista de investiții în infrastructura rutieră a fost semnat în urmă cu două săptămâni, tronsonul ocolitor situându-se pe poziția a 17-a. Proiectul a fost elaborat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Zona Metropolitană Botoșani” și stipulează o valoare de 165 de milioane de lei.

„Am perfectat prin intermediul Zonei Metropolitane și un parteneriat de implementare în care colaborăm cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru implementarea acestui proiect în cadrul viitorului exercițiu financiar. În momentul în care programul va fi funcțional, putem depune proiectul pentru centura ocolitoare a municipiului Botoșani. Am făcut pași importanți. Sunt convins că acest proiect, în care nu au crezut foarte mulți, va fi finalizat, chiar dacă va trebui să parcurgem mai mulți pași care presupun o perioadă de timp mai extinsă”, a afirmat Cosmin Andrei.

Șoseaua de centură a municipiului Botoșani va avea o lungime de circa 10 kilometri și va asigura legătura dintre va asigura legătura între DN 29 Botoşani - Suceava şi DN 28 Botoşani - Târgu Frumos, ocolind orașul prin sud-vest și fiind amplasată în ceea mai mare parte în extravilanul comunei Curtești.

„Acest traseu a fost aprobat de Consiliul Local atunci când s-a aprobat studiul de fezabilitate dintre cele trei opțiuni prezentate una a avut punctajul cel mai mare. S-a ales acest traseu care nu presupune exproprierea unor suprafețe de teren decât într-o mică măsură, astfel încât proiectul să fie demarat în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat Andrei.

În 12 ani de existență, acesta este cel de al doilea proiect depus de ADI „Zona Metropolitană Botoșani”, fiind dezbătut încă din anul 2016.

 

 

 

Spune-ne opinia ta