Soluţie financiară găsită pentru coşmarul şoferilor care circulă pe calea de rulare a tramvaiului

Problema căii de rulare a tramvaiului din municipiul Botoşani, aflată într-o avansată stare de degradare, a fost dezbătută, luni, în cadrul unei şedinţe, de către şefii din Primăria Botoşani.

Soluţie financiară găsită pentru coşmarul şoferilor care circulă pe calea de rulare a tramvaiului

Primarul Cătălin Flutur s-a arătat nemulţumit de faptul că cei de la Eltrans nu intervin pentru a face reparaţii, reproșând faptul că nu au făcut un contract cu o firmă specializată, în condițiile în care 95% din veniturile care ajung la Eltrans reprezintă subvenția acordată de primărie. 

În urma discuţiilor purtate s-a găsit o soluţie de a se interveni, fiind vorba de partea financiară, şi anume jumătate din cheltuielile cu reparaţiile să fie suportate de Eltrans, jumătate de municipalitate.

“Am discutat o oră pentru calea de rulare a tramvaiului şi am ajuns la concluzia că ne vom asuma în mod egal cheltuielile 50% Eltrans şi 50% noi. Mai avem o întrebare de pus la controlorii financiari pentru că aici era marea problemă. Eu nu am înţeles de ce până acum s-a putut repara şi anul acesta nu se mai poate. Sper că am deblocat azi situaţia. De la Eltrans nu au participat, dar noi o să le dăm o sarcină şi trebuie să stabilim patrimonial dacă şi dala este a lor sau numai şina”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Aproape că nu este zi în care şoferii care circulă mai ales pe strada Primăverii să nu se plângă că şi-au stricat cauciucurile din cauza şinelor de tramvai. 

 

 

Spune-ne opinia ta