Sute de pensionari botoşăneni vor fi tăiaţi de la gratuitatea pe mijloacele de transport în comun

Sute de pensionari botoşăneni vor fi tăiaţi de la gratuitatea pe mijloacele de transport în comun

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea unor facilităţi pensionarilor cu domiciliul în municipiul Botoşani pentru transportul local în comun cu tramvaie şi microbuze se află în dezbatere publică până pe data de 2 februarie, după care va fi supus aprobării în Consiliul Municipal.

Propunerea este să primească abonamente gratuite doar pensionarii cu pensie până la nivelul salairului minim brut pe economie, care de la data de 1 ianuarie 2018 este în cuantum de 1.900 de lei.

“Având în vedere că începând cu data de 1 ianuarie 2018 salariul minim brut în plată este de 1.900 de lei şi că angajaţii care sunt remuneraţi cu acest salariu nu beneficiază de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Botoşani, venim cu propunerea ca pensionarii cu venituri mai mari decât salariul minim pe economie aflat în plată să nu mai beneficieze de abonamente gratuite”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre de Consiliu Local.

Potrivit notei de fundamentare, din cei 22.605 pensionari care locuiesc în municipiul Botoşani, 1.142 au pensii între 1.900 şi 2.500 de lei, iar 616 persoane au pensii cu o valoare peste 2.500 de lei.

Propunerea de excludere a pensionarilor cu venituri mai mari de 1.900 de lei de la gratuitatea pe mijloacele de transport în comun a venit din partea Executivului Primăriei Botoşani, primarul Cătălin Flutur susţinând că aceasta este una dintre măsurile pentru diminuarea cheltuielilor, fiind avute în plan astfel de reduceri şi din alte zone. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O clădire monument istoric, proprietate a Ministerului Sănătăţii, în avansată stare de degradare

astăzi, 13:02
94

O clădire monument istoric din municipiul Botoşani, care este acum în proprietatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), se află într-o avansată stare de degradare, iar autorităţi...

Viața botoșăneană din 1918, prezentată de social-democrați

astăzi, 09:18
161

Pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României, PSD Botoșani a demarat un proiect menit să facă legătură dintre trecut și prezent, care să contribuie la întărirea conștiinței ...

Calendar ortodox: Sfântul Sava, ocrotitorul monahilor din pustie

astăzi, 09:08
113

În Biserica Ortodoxă, ziua de 5 decembrie este momentul din an când se săvârşeşte pomenirea Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit, unul dintre cei mai mari părinți duho...