Sindicaliștii din Ministerul Muncii: "Se pare că efortul nostru nu este apreciat"

Sindicaliștii din Ministerul Muncii: "Se pare că efortul nostru nu este apreciat"

Ministrul Marius Budăi anunța, în ultima zi a lunii martie, că pensiile aferente lunii aprilie vor începe să fie plătite de luni, iar pentru pensionarii care au lucrat în grupele I şi II de muncă "majorarea va fi spectaculoasă". De asemenea, ministrul dădea asigurări că toate pensiile vor fi plătite până la data de 15 aprilie.

"Noi, începând de luni, facem plata aferentă lunii aprilie pentru tot ce înseamnă pensii şi, datorită şi Sărbătorilor de Paşte, dar şi a noului calendar de plată a pensiilor, până în data de 15 aprilie orice pensionar din România va avea banii acasă, indiferent de forma de plată. Într-adevăr, sunt creşteri spectaculoase pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă şi nu li s-a acordat punctaj. (...) Într-adevăr, peste 33.000 de decizii din cele 42.000 pe care le-am promis până în Sărbătorile de Paşte deja sunt expediate către pensionari, majoritatea dintre ele sunt deja puse în plată, iar în jurul Sărbătorilor de Paşte, când se plătesc diferenţele pentru pensii, aceşti români ai noştri vor primi acasă diferenţele de bani. Suntem în dinamica exactă pe care eu mi-am dorit-o (...) Acum suntem în postura să dăm veşti foarte bune acestei categorii de pensionari", a afirmat Marius Budăi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. (mai mult aici)

La câteva zile de la anunțul lui Marius Budăi, Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii reacționează pe pagina de Facebook: "Să spunem adevărul sau lucrurilor pe nume!". Mai exact, sindicaliștii reclamă faptul că "știrea trimfătoare" despre majorarea pensiilor nu amintește nimic despre efortul depus de angajații caselor de pensii:

"Observăm în ultimele zile cum o știre triumfătoare se tot rostogolește prin mediul online pe diverse site-uri despre majorarea pensiilor în luna aprilie 2019, sub efectul aplicării Legii 221/2018, însă nu vedem mai nimic despre efortul depus de colegii noștri din cadrul caselor de pensii pentru ca acest lucru să se întâmple.
Deși, Legea 221 a fost promulgată încă din iulie 2018, aplicația informatică a fost transmisă în teritoriu abia la data de 23 martie 2019, iar până la data de 29 martie 2019, colegii din cadrul caselor de pensii au făcut eforturi susținute prin prestarea orelor suplimentare (program prelungit de lucru, sâmbăta, duminica), au fost nevoiți să mai treacă încă o dată testul declarațiilor politice, acela de a emite deciziile pentru pensionarii care îndeplinesc condițiile, și mai mult decât atât, acestea să fie comunicate la plată, pentru ca în luna aprilie 2019 beneficiarii să primească pensiile majorate și diferențele aferente, diferențe calculate începând cu luna octombrie 2018. Și au făcut-o și de această dată cu succes! 
Menționăm că toate astea s-au realizat pe lângă activitatea curentă care este oricum mult supraîncărcată cu atribuții.
Ce ne deranjează, în momentul în care punem în dezbatere probleme reale cu care ne confruntăm nu auzim decât: "nu avem fonduri"," acestea sunt limitele bugetare"," nu ne putem asuma noi", "am redirecționat sesizarea dumneavoastră" etc.
Constatăm o lipsă totală de interes în indentificarea soluțiilor problemelor cu care ne confruntăm. 
Se pare că efortul nostru nu este apreciat. Probabil că este apreciat, doar de beneficiarii serviciilor noastre, pensionarii!"

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
322

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
458

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
588

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...