La ședința de Consiliu Județean de săptămâna trecută aleșii de la județ au aprobat trecerea dreptului de proprietate din patrimoniul Consiliului Județean în administrarea unităților administrativ teritoriale (UAT), dar care vor deservi școlilor beneficiare.
Este vorba despre 10 microbuze școlare electrice care vor ajunge la Vlădeni, Trușești, Vârfu Câmpului, Știubieni, Lunca, Mihai Eminescu, Răuseni, Drăgușeni, Hănești și Broscăuți.
În acest context, Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani, a întrebat dacă mai este nevoie de microbuze școlare. Prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a precizat că unitățile de învățământ din județul nostru încă au nevoie de microbuze.
Astfel, șeful CJ a menționat că își dorește să scape de învățământul simultan.
„În condițiile în care și numărul copiilor este în scădere. Școala nu mai este în vatra satului, foarte aproape de casă. Trebuie să pregătim materiale să vedem cum scăpăm de învățământ simultan în cel mult doi ani. Este clar că aceste lucruri costă bani”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani.
Tot săptămâna care a trecut a avut loc și o ședință organizată de Inspectoratul Școlar Județean cu directorii unităților de învățământ preuniversitar în care există clase organizate în regim simultan.
„Ședința s-a desfășurat în sistem on-line și a fost un bun prilej ca, împreună, să identificăm, să analizăm și să adaptăm strategii concrete și eficiente de reorganizare și îmbunătățire a procesului educațional, pentru fiecare școală cu învățământ simultan, în parte. Prin reducerea numărului de clase cu învățământ simultan, ne dorim să venim în sprijinul elevilor din județ și să le oferim un cadru optim, esențial în educarea și dezvoltarea lor și în asigurarea unui act instructiv- educativ de calitate în toate școlile botoșănene”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.