Șeful ANPC dă de pământ cu greva CFR-iștilor: ”Mi-ar fi plăcut un protest şi în legătură cu modul în care sunt igienizate vagoanele”

Horia Constantinescu a precizat că şi-ar dori o mobilizare asemănătoare a angajaţilor în legătură cu modul în care sunt igienizate vagoanele şi condiţiile oferite consumatorilor.

Mie mi-ar fi plăcut ca recepţiile făcute în legătură cu modul în care sunt igienizate vagoanele să conducă eventual la o mişcare de protest similară, a transmis șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, după protestul organizat de angajații CFR, vineri dimineața.

Potrivit liderului ANPC, călătorii care au achiziționat bilete în perioada protestului, au posibilitatea de a solicita banii înapoi.

„Recomandările ANPC ar fi să solicite operatorului economic, în cazul de faţă CFR, rambursarea tichetelor pentru a-şi putea redirecţiona banii pentru achiziţionarea unor alte variante de transport. Din păcate, astfel de situaţii intră în categoria celor neprevăzute. Este dreptul consfinţit de a se organiza astfel de proteste”, a declarat pentru Agerpres, Horia Constantinescu.

Constantinescu a precizat că şi-ar dori o mobilizare asemănătoare a angajaţilor în legătură cu modul în care sunt igienizate vagoanele şi condiţiile oferite consumatorilor.

„Mie mi-ar fi plăcut ca recepţiile făcute în legătură cu modul în care sunt igienizate vagoanele să conducă eventual la o mişcare de protest similară. Se pare că departamentul care pune pe genunchi viza cu vagoane curăţate în condiţiile în care acestea sunt într-o avansată stare de infecţie aşa cum am arătat în perioada trecută, ar trebui să dea foarte mult de gândit atât lucrătorilor, cât şi conducerii CFR pentru că acolo încă sunt semnate recepţii ce arată că vagoanele au fost igienizate, dar acestea, în cel mai fericit caz, pot fi denumite insalubre.

Într-una dintre acţiuni la care am participat şi eu am identificat trei lucrători ai societăţii însărcinaţi cu curăţarea câtorva zeci de vagoane pe zi, aveau în dotare două găleţi şi trei mopuri şi două cârpe şi noi trebuia să credem că au curăţat într-o oră suprafaţa echivalentă cu 10-15 apartamente. Ştim că acest lucru este imposibil cu trei lucrători. Repet, mi-ar plăcea să văd aceeaşi mobilizare a lucrătorilor CFR, poate chiar a celor care semnează pe genunchi aceste recepţii, dându-şi seama de ceea ce lasă în circulaţie pentru semenii lor, pentru consumatori”, a subliniat Horia Constantinescu, potrivit sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...