Nova Apaserv a semnat contractul de finanțare pentru monitorizarea digitalizată a infrastructurii de apă

Operatorul de apă al județului Botoșani, Nova Apaserv SA, anunță semnarea unui contract de finanțare de aproximativ 9 milioane de lei pentru digitalizarea contorizării resurselor și eficientizarea intervențiilor în teren.

Contractul vizează „Furnizarea și montarea de contoare de apă rece cu citire la distanță” și are o valoare de 8.903.529,85 lei, fără TVA. Obiectivul este o componentă a unui proiect derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), care își propune extinderea și modernizarea sistemului de monitorizare a infrastructurii de apă. 

„Proiectul în sine își propune implementarea unor măsuri de digitalizare la nivelul Operatorului Regional, cu scopul accelerării deciziilor privind îmbunătățirea calității serviciului, menținând parametrii principali la un nivel optim pentru consumatori. Obiectivele sale specifice se concretizează prin: reducerea cu 2% pe an în ceea ce privește pierderile tehnologice, ca urmare a identificării în timp real a avariilor şi incidentelor, reducerea timpilor de intervenție şi maximizarea eficienței procedurilor de reparație/remediere a defectelor, reducerea consumului energetic şi reducerea cu 60% pe an a pierderilor datorate erorilor de măsurare şi prelucrare a datelor”, precizează reprezentanții societății.

Investiția totală este de 11.824.766,25 lei, din care 7.860.384,87 lei, adică aproximativ 85%, reprezintă finanțarea eligibilă nerambursabilă de la Uniunea Europeană.

„Finalizarea cu succes a Contractului de Furnizare va contribui la îndeplinirea angajamentelor ce derivă din directivele europene privind epurarea apelor uzate (91/271/EEC) și calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE), conducând la ridicarea nivelului standardelor de viață în România”, menționează oficialii Nova Apaserv.

 

Spune-ne opinia ta