Șeful AJOFM Botoșani combate acuzele de sabotaj. „Nu s-a întârziat cu absolut nimic. Vom sta cât e necesar pentru a onora toate cererile”

Șeful AJOFM Botoșani combate acuzele de sabotaj. „Nu s-a întârziat cu absolut nimic. Vom sta cât e necesar pentru a onora toate cererile”

După de Instituția Prefectului a solicitat un corp de control din partea Ministerului Muncii pentru verificarea celor constate cu privire la funcționarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani, reporterul Știri.Botoșani.Ro a cerut punctul de vedere al directorului instituției, Teodor Dimitriu, pe care salariații și Prefectura îl acuză de sabotaj informatic.

Dimitriu a afirmat că abia marți, la ora 16:00, a intrat fila de buget pentru plata ajutorului de șomaj tehnic.

„Începând de astăzi dăm drumul la plăți. Conform Legii 500/2002 privind finanțele publice, nu puteam să dăm drumul la plăți înainte pentru că  nu era ajunsă fila de buget”, a declarat Teodor Dimitriu, directorul AJOFM.

Cu privire la acuzația corpului de control al prefecturii, potrivit căreia nu s-a efectuat plata indemnizațiilor de care beneficiază salariații pe durata suspendării temporare a contractului individual de muncă, Teodor Dimitriu a venit cu următoarele precizări:

„Nu există vreo factură sau altceva care să nu fi fost plătită la timp. Oamenii au lucrat într-adevăr pe laptop-urile conectate la wi-fi, dar era normal, pentru că pe acea platformă se intră doar în acest mod. Dar nouă nu ne-a mers pentru că switch-ul era defect, au venit cei de la STS și l-au reparat. aproximativ șapte ore. Deci, nu s-a întârziat cu absolut nimic. Noi vom da drumul la bani la societățile comerciale, pentru că ei au făcut cererea, după care ei vor distribui banii la angajații care sunt în șomajul tehnic. Vom sta atât cât e necesar pentru a onora toate cererile”, a mai adăugat directorul AJOFM Botoani.

Chiar dacă în urma controlului s-a constatat că platforma dedicată primirii cererilor nu a funcționat în perioada 6-8 aprilie, directorul AJOFM a afirmat că instituția a declarat incidentul informatic, la prima oră a dimineții de 6 aprilie.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ionuț-Bogdan Cărăușu: ”Vom avea un Botoșani de 10 dacă vom ști să ne prețuim așa cum trebuie tinerii. Pentru că ei sunt viitorul!”

astăzi, 10:53
9

De peste 9 ani desfășor activități educaționale cu și tinerii din Botoșani și nu numai. În tot acest timp am văzut cum autoritățile locale nu au făcut nimic pentru a opri pierderea c...

Este sărbătoare în parohia de la marginea orașului Botoșani! (Foto, Video)

astăzi, 10:38
80

Existența Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” este strâns legată de Cimitirul „Eternitatea”, din municipiul Botoșani. Acest cimitir, primul apar...

Dreptul la secret bancar, protejat și după moarte! Decizie importantă a Înaltei Curți

astăzi, 10:06
78

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni, 20 mai, că moştenitorii titularului de cont care a încetat din viață au dreptul să obțină informații limitate cu privire la act...