Sefii administratiilor locale din Romania si Republica Moldova se aduna astazi la Piatra Neamt

Sefii administratiilor locale din Romania si Republica Moldova se aduna astazi la Piatra Neamt

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Astazi are loc deschiderea oficiala, la Piatra Neamt, a primei editii a Forumului Operational al Autoritatilor Locale dintre Romania si Republica Moldova.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, aceasta intalnire are loc la initiativa Ministerului de Externe si cu participarea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. Evenimentul se desfasoara la Piatra Neamt, avand un invitat de seama, presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Vor fi acolo si reprezentanti ai Ministerului Afacerilor de Externe, Ministerului de Interne, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Ministerul Turismului, Ministerul Culturii. Alaturi de autoritatile romane vor fi prezenti foarte multi primari din Republica Moldova, printre care si primarul municipiului Chisinau.

"Eu voi participa maine (astazi, n.r.), la 10.30, la deschiderea oficiala a acestei actiuni, si bineinteles si la celelate actiuni din program. Prin aceasta actiune se doreste o legatura mai stransa cu fratii nostri de peste Prut si vom avea un schimb de experienta pe problemele administratiei publice locale", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

La Forumul Autoritatilor Locale din Romania si Republica Moldova vor fi abordate probleme ca dezvoltarea autonomiei locale, conform principiilor Cartei Europeane a autonomiei locale, si dezvoltarea de parteneriate bilaterale si multilaterale pentru proiecte cu finantare europeana.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
174

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
175

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
255

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...