Sediul organizației municipale a PNL revine în administrarea Primăriei. „Vorbim de o răzbunare politică”

Sediul organizației municipale a PNL revine în administrarea Primăriei. „Vorbim de o răzbunare politică”

Sediul organizației municipale a PNL, situat pe strada Maxim Gorki, a fost preluat în administrare de către Primărie, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat, joi, de Consiliu Local (CL). Cu toate că modificarea este impusă de legislația în vigoare, unul dintre liberali a afirmat în ședința CL că decizia este „o răzbunare politică”.

Potrivit actului normativ, Serviciul de Patrimoniu din cadrul Primăriei este mandatat să efectueze toate formalitățile în vederea rezilierii contractului de închiriere și a actelor adiționale subsecvente încheiate cu PNL. Prin urmare, bunul imobil va fi eliberat.

„Este clar că vorbim de o răzbunare politică aici, nu de un act administrativ. În primul rând, Partidul Național Liberal are un sediu județean care ar fi putut fi printr-o altă localitate și atunci organizația municipală să aibă sediul în municipiul Botoșani”, a spus consilierul liberal Maricel Maxim.

El a fost însă contrazis de către primarul Cosmin Andrei și de consilierul USR Raluca Curelariu, care au arătat că legislația prevede că o formațiune politică poate închiria un singur spațiu din domeniul public al unei unități administrativ-teritoriale.

Conform deciziei adoptate, imobilul va deveni sediul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei.

Clădirea de pe Maxim Gorki a fost preluată de organizația PDL în anul 2014, fiind folosită ulterior de liberali.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
77

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
240

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
96

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...