Sediul organizației municipale a PNL revine în administrarea Primăriei. „Vorbim de o răzbunare politică”

Sediul organizației municipale a PNL revine în administrarea Primăriei. „Vorbim de o răzbunare politică”

Sediul organizației municipale a PNL, situat pe strada Maxim Gorki, a fost preluat în administrare de către Primărie, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat, joi, de Consiliu Local (CL). Cu toate că modificarea este impusă de legislația în vigoare, unul dintre liberali a afirmat în ședința CL că decizia este „o răzbunare politică”.

Potrivit actului normativ, Serviciul de Patrimoniu din cadrul Primăriei este mandatat să efectueze toate formalitățile în vederea rezilierii contractului de închiriere și a actelor adiționale subsecvente încheiate cu PNL. Prin urmare, bunul imobil va fi eliberat.

„Este clar că vorbim de o răzbunare politică aici, nu de un act administrativ. În primul rând, Partidul Național Liberal are un sediu județean care ar fi putut fi printr-o altă localitate și atunci organizația municipală să aibă sediul în municipiul Botoșani”, a spus consilierul liberal Maricel Maxim.

El a fost însă contrazis de către primarul Cosmin Andrei și de consilierul USR Raluca Curelariu, care au arătat că legislația prevede că o formațiune politică poate închiria un singur spațiu din domeniul public al unei unități administrativ-teritoriale.

Conform deciziei adoptate, imobilul va deveni sediul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei.

Clădirea de pe Maxim Gorki a fost preluată de organizația PDL în anul 2014, fiind folosită ulterior de liberali.

 

Spune-ne opinia ta