Prețuri majorate substanțial în zonele publice de agrement. „Puneți-vă în locul unei familii cu doi copii” (video)

Prețuri majorate substanțial în zonele publice de agrement. „Puneți-vă în locul unei familii cu doi copii” (video)

Consiliul Local (CL) a adoptat, joi, majorarea tarifelor pentru facilitățile disponibile în Parcul de Agrement „Cornișa”, Parcul „Mihai Eminescu” și la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”. Costurile au fost indexate substanțial, ca urmare a creșterii cheltuielilor suportate de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

DSPA a stabilit că, în intervalul orar 9:00 – 12:00, costul de acces la piscinele din Parcul „Cornișa” va fi de 25 de lei pentru persoanele având peste 1,40 metri înălțime și de 20 de lei pentru persoanele având înălțimea mai mică de 1,40 metri. Noile prețuri sunt cu 25%, respectiv 33% mai mari decât cele practicate până în prezent.

În afara acestui interval de timp, pentru petrecerea a trei ore la piscină, tariful va fi de 35 de lei în timpul săptămânii, respectiv de 40 de lei în weekend sau sărbători legale. Accesul valabil pe durata întregului program de funcționare va costa 55 de lei în zilele lucrătoare și 70 de lei în weekend și sărbători legale.

Prețul unui abonament cu zece intrări se ridică de la 240 de lei la 300 de lei. Pentru închirierea unei mese de tenis sau biliard, taxa va fi de 12 lei pe oră.

În Parcul „Mihai Eminescu”, accesul pe terenul de joacă va costa 20 de lei pe oră, iar închirierea bărcilor sau hidrobicicletelor va fi taxată cu 45 de lei pe oră.

Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” va putea fi închiriată contra sumei de 650 de lei pe oră, respectiv 5.000 de lei pe zi, iar tarifele pentru închirierea terenurilor de sport din incintă vor fi de 130, respectiv 250 de lei pe oră.

Consilierii locali USR au propus ca elevii și studenții având vârste de până la 25 de ani să beneficieze de reducerea la jumătate a tarifelor practicate în Parcul „Cornișa”. Ei au solicitat și introducerea unor pachete promoționale pentru familii.

„Puneți-vă în locul unei familii cu doi copii, în care câștigă fiecare câte 2.500 de lei. Nu pot pleca în concediu, că nu-și permit, nu pot pleca din localitate că nu-și permit, lăsați-i măcar o dată pe an să poată merge la Cornișa, că tot plătesc din subvenții”, a spus Raluca Curelariu.

Amendamentul acestora au fost însă respinse de CL.

 

 

Spune-ne opinia ta