Ședință de lucru la Prefectură, pe tema campaniei „Curățăm România”

Ședință de lucru la Prefectură, pe tema campaniei „Curățăm România”

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a participat, joi, la ședința de lucru organizată de Ministerul Afacerilor Interne, pe tema campaniei „Curățăm România”.

Activitatea s-a desfășurat în sistem videoconferință, fiind prezidată de miniștrii Lucian Bode Barna Tánczos. Au fost prezenții șefii tuturor structurilor de ordine publică din Botoșani, precum și directorii Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului.

Începând cu data de 5 aprilie 2022, unitățile administrativ-teritoriale, subdiviziunile acestora și asociațiile de dezvoltare intercomunitară se pot înscrie în Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri.

Suma alocată sesiunii de finanțare este de 27 milioane lei, iar finanțarea se acordă în cuantum de 100 % din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Suma maximă care poate fi acordată de AFM pentru finanțarea unui proiect, cu condiția încadrării în bugetul Programului, se stabilește în funcție de numărul locuitorilor la nivelul UAT solicitante sau, în cazul în care cererea de finanțare este depusă de către ADI, în funcție de numărul cumulat de locuitori ai UAT care intră în componența ADI, în cazul în care aceasta din urmă este solicitant, astfel:

- 30.000 lei pentru solicitantul care are ≥ 400.001 locuitori;

- 27.000 lei pentru solicitantul care are între 200.001 şi 400.000 locuitori;

- 24.000 lei pentru solicitantul care are între 100.001 şi 200.000 locuitori;

- 21.000 lei pentru solicitantul care are între 50.001 şi 100.000 locuitori;

- 18.000 lei pentru solicitantul care are între 20.001 şi 50.000 locuitori;

- 15.000 lei pentru solicitantul care are între 10.001 şi 20.000 locuitori;

- 12.000 lei pentru solicitantul care are între 5.001 şi 10.000 locuitori;

- 9.000 lei pentru solicitantul care are între 3.001 şi 5.000 locuitori;

- 5.000 lei pentru solicitantul care are între 1.501 şi 3.000 locuitori;

- 3.000 lei pentru solicitantul care are ≤ 1.500 locuitori.

Sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, câmpurilor, pădurilor, de pe raza teritorială a UAT/ADI, doar în condițiile în care cantitățile respective de deșeuri nu intră în responsabilitatea operatorilor licențiați/autorizați, conform contractelor încheiate de solicitant cu aceștia.

Pentru realizarea acestei activități, beneficiarii finanțării pot coopta voluntari din comunitățile locale, inclusiv din rândul instituțiilor publice, unităților de învățământ, operatorilor economici și/sau puși la dispoziție de ONG-uri; de asemenea, solicitanții pot încheia parteneriate cu entitățile menționate, în scopul facilitării activităților specifice.

Solicitanții vor transmite dosarele de înscriere pe e-mail la adresa curatamromania@afm.ro, până cel târziu la data de 6 iunie 2022.

Ghidul de finanțare a Programului Curățăm România și Instrucțiunile de înscriere în program pot fi consultate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea Programe de finanțare.

(Editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Orotodox: Odovania praznicului Schimbării la Faţă a Domnului; Mutarea moaştelor Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul; Sf. Cuv. Dorotei şi Dositei

astăzi, 08:41
12

Pomenirea vieţii şi pătimirii Sfântului Maxim Mărturisitorul s-a făcut în Biserica Ortodoxă la 21 ianuarie. Astăzi prăznuim aducerea la Constantinopol a sfintelor lui moaşte....

Bătrână snopită în bătaie într-un spital din Botoșani de o altă pacientă. Medicii spun că nu au personal de supraveghere

Vineri, 12 August 2022
588

O bătrână de 86 de ani, internată cu diagnosticul de demenţă, a fost bătută şi desfigurată de o altă pacientă într-un spital din Botoșani. Cadrele medicale spun că lipsa de pe...

Marius Budăi aduce lămuriri despre pensiile românilor. Ce se întâmplă cu pilonul 2

Vineri, 12 August 2022
251

Marius Budăi a făcut noi anunțuri despre pensiile românilor. Ministrul Muncii a adus explicații despre zvonurile potrivit cărora s-ar pregăti naționalizarea pilonului II de pensiiMari...