Municipalitatea depune un proiect de 4 milioane de euro pentru renovarea energetică a cinci blocuri de locuințe

Municipalitatea depune un proiect de 4 milioane de euro pentru renovarea energetică a cinci blocuri de locuințe

Consiliul Local (CL) a aprobat, miercuri, depunerea unui proiect de renovare energetică a cinci blocuri de locuințe, în valoare de 4 milioane de euro, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit actului normativ adoptat, este vorba despre blocurile din strada Grivița nr. 2 (sc. A, B), Mihai Eminescu nr. 49, Independenței nr. 3 (sc. A, B), Independenței nr. 11 (sc. A - E) și Săvenilor nr. 36 (sc. A - D), cu o suprafață totală de 20.047 mp.

„În cadrul mai multor ședințe desfășurate la primărie, președinții de asociații de proprietari au fost anunțați de aceste facilități privind renovarea energetică. Era necesar să se prezinte în cel mai scurt timp cu liste cuprinzând două treimi din acordul proprietarilor iar blocurile să fie construite înainte de anul 2000. Cele cinci blocuri selectate fac parte din asociațiile unde președinții s-au mobilizat eficient. Apelul este însă în continuare deschis și se mai pot primi liste, dar doar într-un termen scurt”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

La sfârșitul săptămânii trecute, municipalitatea a depus, tot pe „Valul Renovării”, 9 proiecte privind renovarea energetică a clădirilor publice, pentru instituțiile de învățământ, totalizând 17,7 milioane de euro (87,2 milioane de lei).

 

Spune-ne opinia ta