Primarul vrea să reorganizeze DSPSA: „Nu există nicio tentă personală, niciun conflict de orgoliu” (video)

Primarul vrea să reorganizeze DSPSA: „Nu există nicio tentă personală, niciun conflict de orgoliu” (video)

Primarul Cosmin Andrei intenționează să reorganizeze Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), considerând că instituția din subordinea Consiliului Local nu este eficientă.

El a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă, despre restanțele acumulate în ultimii trei ani în ceea ce privește executarea comenzilor de toaletare a arborilor din municipiul Botoșani, dar și despre relația interinstituțională deficitară.

Sumarul declarațiilor:

- Nu există nicio tentă personală, niciun conflict de orgoliu în această inițiativă. Am câteva detalii tocmai pentru a motiva oportunitatea acestei reorganizări. În acest moment, la DSPSA sunt 53 puncte de comandă întârziate, care reprezintă 147 de toaletări neexecutate. De fiecare dată când merg în cartier sunt abordat de către cetățeni, care îmi vorbesc despre toaletarea arborilor. Și astăzi avem 147 toaletări neexecutate care reprezintă următoarele comenzi. În 2017 – 3 toaletări restante, 2018 – 2, 2019 – 5, 2020 - 14, 2021 – 87, 2022 – 37, la momentul actual. Am în spate și tabelul cu fiecare comandă în parte.

- Avem, de asemenea, solicitări pentru gard metalic de la o asociație, acolo unde președinții au făcut solicitări. Avem lucrări restante, din 2018 una, două din 2019, din 2020 - 14, 2021 - 10, 2022 cinci lucrări restante. Avem, de asemenea, alte comenzi cu domeniu de activitate gestionat de DSPSA și aici mă refer la indicatoare rutiere. Comenzi întârziate din 2021. Ce vreau să subliniez e că domnul Turcanu nu vrea. Facem în Consiliul Local un proiect, o hotărâre ca cei din comisie să meargă să ia situația drujbelor, mașinilor, tot ce folosesc cei de la DSPSA și nu am primit acest răspuns.

- Comisia urmează să ajungă acolo. Colegii mei, cărora le-am dat sarcina să ajungă acolo, încearcă un dialog cu doamna director economic sau șef serviciu de la DSPSA și o invită la Primărie, domnul Turcanu află și îmi trimite un mail prin care mă acuză de asemenea, că îmi va face plângere. Citez: „Vă informez domnule primar că doamna Liliana Albotă a fost ridicată și dusă, împotriva voinței ei și fără să aibă acordul reprezentantului legal al DSPSA Botoșani, la viceprimarul Buhăianu pentru discuții. Vă informez că sesizez poliția de acest fapt, în care salariații DSPSA sunt abuzați de dumneavoastră și acoliții dumneavoastră pentru ridicare, convocare de urgență și posibil răpire și sechestrare”.

- Vreau să subliniez faptul că nu există o colaborare loială și e o lipsă de eficiență, lucruri pe care le-a dovedit prin aceste documente, pe care vi le pot pune la dispoziție.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

„Zilele Nordului” sunt în atenția specialiștilor antidrog din Botoșani

Vineri, 12 August 2022
161

„Zilele Nordului” sunt în atenția Agenției Naționale Antidrog. Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) din Botoșani va derula, în acest weekend, acti...

2 milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea sediului Poliției de Frontieră din Darabani (fotogalerie)

Vineri, 12 August 2022
132

Clădirea unde funcționează Secția de Poliție de Frontieră din Darabani este reabilitată și extinsă printr-un proiect în valoare de circa 2 milioane de euro. Lucrările, executate î...

Accident provocat de un botoșănean, în urma unei depășiri eșuate

Vineri, 12 August 2022
296

Un botoșănean a provocat un accident rutier, joi, în localitatea Boroaia din județul Suceava, după o depășire imprudentă.Potrivit polițiștilor direcționați la fața locului, bărb...