Se toarnă covor asfaltic pe drumul spre Dângeni: ”Rezolvăm cea mai gravă problemă” - Foto

Lucrările la reabilitarea Drumului Județean DJ294, cuprins între Drumul Național 29 (Botoșani – Săveni) și Dângeni au intrat în linie dreaptă.

Se toarnă covor asfaltic pe drumul spre Dângeni: ”Rezolvăm cea mai gravă problemă” - Foto

Constructorul a început să toarne covorul asfaltic pe sectorul de 12,5 kilometri care a fost afectat de șantierele de infrastructură mare din județ.

„Acest sector de drum a fost grav afectat de traficul de mare tonaj, fiind alternativa pentru transportatorii care tranzitau în mod normal județul pe DN29D, Botoșani – Ștefănești, dar și principala cale de aprovizionare a constructorilor care au lucrat pe sectorul Hănești – Dângeni – Trușești din Drumul Strategic. Reabilitarea DJ294 a presupus efectuarea de lucrări complexe de la fundația drumului și până la covorul asfaltic. Prin refacerea acestui sector rezolvăm cea mai gravă problemă de pe rețeaua de drumuri județene”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Reabilitarea sectorului de 12,5 kilometri din DJ294 a fost prioritatea programului de lucrări de întreținere pe timp de vară a DJDP Botoșani, susți reprezentanții CJ Botoșani.

„Lucrările sunt de calitate, constructorul angajându-se să termine în cel mai scurt timp posibil noul covor asfaltic. Atunci vom avea o rețea de drumuri județene net superioară anilor trecuți, comparabilă, din punct de vedere calitativ, cu cele din județele dezvoltate”, a declarat vicepreședintele CJ, Dorin Birta.

În paralel, constructorii intervin și pe alte sectoare cu plombări și lucrări la structura căii de rulare, astfel încât rețeaua de drumuri județene să nu pună probleme șoferilor.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
751

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...