Se toarnă covor asfaltic pe drumul spre Dângeni: ”Rezolvăm cea mai gravă problemă” - Foto

Lucrările la reabilitarea Drumului Județean DJ294, cuprins între Drumul Național 29 (Botoșani – Săveni) și Dângeni au intrat în linie dreaptă.

Se toarnă covor asfaltic pe drumul spre Dângeni: ”Rezolvăm cea mai gravă problemă” - Foto

Constructorul a început să toarne covorul asfaltic pe sectorul de 12,5 kilometri care a fost afectat de șantierele de infrastructură mare din județ.

„Acest sector de drum a fost grav afectat de traficul de mare tonaj, fiind alternativa pentru transportatorii care tranzitau în mod normal județul pe DN29D, Botoșani – Ștefănești, dar și principala cale de aprovizionare a constructorilor care au lucrat pe sectorul Hănești – Dângeni – Trușești din Drumul Strategic. Reabilitarea DJ294 a presupus efectuarea de lucrări complexe de la fundația drumului și până la covorul asfaltic. Prin refacerea acestui sector rezolvăm cea mai gravă problemă de pe rețeaua de drumuri județene”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Reabilitarea sectorului de 12,5 kilometri din DJ294 a fost prioritatea programului de lucrări de întreținere pe timp de vară a DJDP Botoșani, susți reprezentanții CJ Botoșani.

„Lucrările sunt de calitate, constructorul angajându-se să termine în cel mai scurt timp posibil noul covor asfaltic. Atunci vom avea o rețea de drumuri județene net superioară anilor trecuți, comparabilă, din punct de vedere calitativ, cu cele din județele dezvoltate”, a declarat vicepreședintele CJ, Dorin Birta.

În paralel, constructorii intervin și pe alte sectoare cu plombări și lucrări la structura căii de rulare, astfel încât rețeaua de drumuri județene să nu pună probleme șoferilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
45

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
61

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
61

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...