Se întâmplă tot la Botoşani: Satul cu o mie de suflete şi parc de peste un milion de lei

Toată ţara ştie despre parcurile din mediul rural ale Elenei Udrea, fostul ministru al dezvoltării în epoca Băsescu. Guvernările şi miniştrii ce i-au urmat au vituperat amarnic despre "investiţiile strategice" ale doamnei blonde. Ce nu ştiţi însă e faptul că din loc în loc, se vor amenaja în continuare parcuri în medii semi- urbane. Unul chiar în judeţ.

Se întâmplă tot la Botoşani: Satul cu o mie de suflete şi parc de peste un milion de lei

   Foto: Primăria Ştefăneşti

Într-o localitate cu 1.322 de locuitori, după cum arată Recensământul din 2011, se va amenaja un parc. Este vorba de localitatea Bobuleşti, oraşul Ştefăneşti, acolo unde Primăria oraşului intenţionează să declanşeze lucrările de amenajare.

Aprobat prin hotărârea Consiliului Local din februarie anul acesta, proiectul "Amenajare parc în localitatea Bobuleşti, oraşul Ştefăneşti, judeţul Botoşani" urmează să fie finanţat prin programul PNDL. Tot pe site-ul primăriei scrie că valoarea totală a investiţiei este de 1.252.695,90 (lei cu TVA) din care 1.148.570,90 de lei de la Bugetul de stat şi 104.125 de lei de la Bugetul local.

Reporterii Ştiri.Botoşani.Ro au încercat să-l contacteze pe primarul Florin Buţura pentru a afla amănunte despre acest proiect, dar fără rezultat. Nici hotărârea de Consiliu Local prin care a fost decisă această investiţie nu a fost de găsit pe site-ul Primăriei, documentul putând conţine informaţii despre motivaţia sau oportunitatea acestui proiect.

Asta în condiţiile în care localitatea Bobuleşti este în mijlocul naturii, la mică distanţă de pădurea de la Româneşti sau de apele Prutului. Există însă fotografii cu primarul Buţura la locul unde se amenajează parcul respectiv.

În oglindă

Comuna Ungureni aşteaptă de câţiva ani buni ca MDRAP, fostul Minister al Dezvoltării, să aloce şi ultimele sute de mii de lei necesare finalizării unui proiect de modernizare a unui drum comunal ce face legătura cu comuna Dângeni. Primarul Ilie Ivanache spune că ar mai fi necesare în jur de 800.000 de lei.

"Mai avemm de primit în jur de 8 miliarde şi ceva. Sunt la zi cu plata a ce s-a lucrat până acum, s-a mai făcut o parte de lucrări, asfaltul e terminat tot, acum se fac şanţuri şi acostamente. În 2006 s-a făcut proiectul, iar în 2008- 2009 s-a început turnarea. Dacă era o distanţă mai mică, cred că era terminat de mai mult timp, dar sunt 16,5 kilometri, e un proiect mare. Fondurile guvernamentale sunt aşa cum sunt şi trebuie să împace mai multă lume, de aceea merge mai greu", spune primarul comunei Ungureni, Ilie Ivanache.

Despre povestea drumului Ungureni- Dângeni, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Modernizare de ani de zile! Un drum comunal pornit în reparaţii de zece ani nu e gata nici acum






(Foto: Primăria oraşului Ştefăneşti)

 

Spune-ne opinia ta