Se construiesc noi locuințe ANL într-un oraș din Botoșani

Se construiesc noi locuințe ANL într-un oraș din Botoșani

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL)  a anunțat că a fost  demarată procedura simplificată pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție lucrări pentru 24 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, pe Aleea Teilor din orașul Bucecea, județul Botoșani.

Locuinţele (apartamente) sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale, cu drept de folosinţă gratuită pe întreaga perioadă de realizare a investiţiilor. Consiliile locale asigură utilităţile și dotările tehnico-edilitare necesare.

După finalizarea lucrărilor, acestea sunt predate autorităților publice locale, în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces. Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MLPDA, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin ANL și destinate închirierii, persoane care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.

Tinerii își pot depune cererile și dosarele la autoritățile publice locale pe a căror rază administrativ-teritorială se află aceste locuințe.

 

 

Spune-ne opinia ta