Scoaterea șinelor de tramvai mai așteaptă, consilierii nu au fost de acord. „Între timp am pus cruce” / „Dumnezeu să ierte...” (foto, video)

Deși dalele de tramvai rămase pe unele străzi din municipiul Botoșani dau bătăi de cap șoferilor, unii consilieri locali nu sunt de aceeași părere.

Scoaterea șinelor de tramvai mai așteaptă, consilierii nu au fost de acord. „Între timp am pus cruce” / „Dumnezeu să ierte...” (foto, video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Proiectul care prevede scoaterea din funcțiune și casarea liniilor de tramvai a fost pus pe masa aleșilor locali în cadrul ședinței ordinare aferente lunii august.

Scoaterea și casarea dalelor de tramvai este așteptată de o mare parte dintre botoșăneni, în special de șoferii care tranzitează zi de zi Zona Industrială, unde traficul este îngreunat din cauza porțiunilor în care șinele sunt într-o stare avansată de degradare.

De exemplu, la intrarea dinspre municipiul Botoșani spre Cătămărești Deal, unde întorcea odată tramvaiul linia este grav afectată de trecerea timpului. Aceeași situația este întâlnită și la intersecția Kaufland de pe Calea Națională. Atât scuarul, cât și dalele sunt degradate și reprezintă un pericol pentru șoferi. Nici pe strada Ion Pillat situația nu este mai bună.

„Dumnezeu să ierte...”

Cu toate acestea, proiectul pentru scoaterea din funcțiune și casarea liniilor de tramvai nu a trecut de votul consilierilor locali.

După prezentarea detaliilor, Eugen Țurcanu a avut o intervenție în care a anunțat faptul că el nu va vota acest proiect, motivând și de ce.

O fac din respect pentru ideile în care am crezut și pe care le-am cultivat alături de o parte din dumneavoastră în mandatul trecut, când am reușit să semnăm contracte de finanțare pentru modernizarea acestei căi de rulare. Între timp am pus cruce transportului public cu tramvaiul în Botoșani. Știu că încet, încet s-a schimbat percepția și a fost ajuns să fie prezentat ca un soi de monstru al transportului. Eu rămân la convingerea că banii care s-au atras la momentul respectiv nu am fost capabili să îi gestionăm, să facem licitație și să atribuim (...)”, a declarat Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani.

Totodată, liberalul a avut o reacție ironică la adresa microbuzelor cu care se efectuează în prezent transportul local. Eugen Țurcanu a întrebat dacă sunt electrice, ulterior spunând că a fost, de fapt, ironic.

Lucrurile acestea au trecut, s-au estompat, acum avem microbuze diesel, electrice. Nici nu mai știu. Electrice, nu? Ei, eram ironic...”, a adăugat Eugen Țurcanu.

În final, consilierul local a spus „Dumnezeu să ierte transportul public cu tramvaie în Botoșani.”

Supus votului consilierilor, proiectul nu a trecut. Doar 15 consilieri au votat „pentru”, Eugen Țurcanu și Marian Murariu au votat „împotriva”, iar cinci consilieri de la PNL și USR s-au abținut de la vot.

Dacă proiectul era aprobat dalele de tramvai ar fi urmat să fie scoase abia după ce primarul Cosmin Andrei ar fi emis autorizație de demolare, dar care trebuie obținută de șeful Serviciul Edilitare.

Linia de tramvai de pe Calea Națională și strada Ion Pillat are o lungime de 11,6 kilometri.

Calea de rulare și cea de cablu au fost puse în funcție în anul 1992, iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Părintele Ioan Alupoaiei, condus pe ultimul drum de ziua preotesei sale! ÎPS Teofan: „Poate Părintele Ioan era deja pregătit pentru veșnicie” (foto, video)

astăzi, 15:21

Comunitatea creștină și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din municipiul Botoșani. Peste 300 de botoșăneni au venit la Biserica „Izvorul Tămăduir...

Noul prefect de Botoșani a depus jurământul de credință. Nechifor: „Îmi doresc să nu vă înșel așteptările” (foto, video)

Friday, 13 September 2024

Decizia de a-l numi în funcția de prefect al județului Botoșani pe Dan Nechifor a fost luată în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024. La două zile de la nu...

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani deschide stagiunea cu o premieră: L.M.A., spectacol cu, pentru și despre adolescenți! (foto, video)

Thursday, 12 September 2024

Este vorba despre „L.M.A.” de Selma Dragoș, în regia Deliei Gavlițchi. Regia artistică: Delia Gavlițchi, Scenografia: Tȕnde Tomos, Coregrafia: Victoria Bucun, Sound design: Adri...