SCANDALUL toaletarii copacilor! Unii cetateni cer taierea pomilor, altii sunt impotriva! FOTO
BOTOSANI

In aceasta saptamana, angajatii Directiei Servicii Publice, Sport si Agrement Botosani au inceput un amplu proces de toaletare a copacilor din municipiul Botosani, la cererea asociatiilor de proprietari.

SCANDALUL toaletarii copacilor! Unii cetateni cer taierea pomilor, altii sunt impotriva! FOTO

S-a actionat pe strada Grivita, pe Aleea Gh. Avramescu, iar joi au ajuns pe strada Imparat Traian. Aici a inceput si scandalul. Unii locatari sunt nemultumiti ca sunt taiate crengile copacilor si asta pentru ca nu vor mai avea umbra in apartamente, in timp ce altii sunt de parere ca toti copacii uscati ar trebui taiati pentru ca sunt pericol public.

"Sa-i taie de tot, domnule. Daca bate vantul puternic si cade o creanga din aia peste cineva e mai bine? Sau poate cadea copacul peste o masina si o distruge, ca au mai fost cazuri. Daca e verde copacul, atunci nu sunt de acord, dar cu cei uscati da", ne-a spus unul dintre cetatenii care locuiesc pe strada Imparat Traian.

Viceprimarul municipiului Botosani, Cosmin Andrei, spune ca sunt multe asocialii de proprietari care cer taierea copacilor, insa in multe situatii nu se justifica taierea si astfel se face doar toaletare.

"Sunt multe asociații de proprietari care solicită toaletarea copacilor, în unele cazuri chiar tăierea lor. Am fost miercuri pe teren. Foarte multe situații de tăiere nu se jusitifică din punct de vedere al comisiei pe care am constituit-o și al specialiștilor. Toaletări facem și acolo unde la etajele superioare ramurile ajung în sistemul de termoizolație și oamenii pe bună dreptate spun că le strică termoizolația. Operațiunea este în desfășurare, miercuri erau pe Aleea Gh. Avramescu", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Cetatenii care sunt impotriva toaletarii spun ca pomii taiati de pe strada Imparat Traian nu sunt deloc uscati. "Nu erau crengi uscate...., sunt copaci tineri. Se pot vedea și din tăierile recente și crengile pe care le-au adunat erau verzi. Toate ramurile erau verzi si le-au tăiat direct cu drujba fără să verifice nimic. In plus, au fost vecinii la Asociația de proprietari nr. 52 de care aparține zona și au zis că doreau să taie toți copacii. De când locuiesc nu a mai avut loc toaletarea copacilor și nici incidente nu au avut loc... Copacul din fața blocului era un tei frumos din care culegeau vecinii florile", ne-a spus o botosaneanca. 

Dumnevoastra ce parere aveti despre aceste toaletari?









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
64

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
94

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
87

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...