Scandal mocnit între Fundația Județeană pentru Tineret și Consiliul Județean

Scandal mocnit între Fundația Județeană pentru Tineret și Consiliul Județean

Consiliul Județean vrea să pună mâna pe patrimoniul tineretului, în speță Casa Tineretului, susțin reprezentanții Fundației Județene pentru Tineret.

Consiliul Județean a votat numirea unui Consiliu de Conducere la Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani. În consecință, Fundația Județeană pentru Tineret a formulat o plângere prealabilă la Hotărârea Consiliului Județean în care este numit Consiliul de Conducere motivând că nu se poate trece peste Legea 350/2006 – Legea Tinerilor, lege care statuează că organul suprem de conducere este Adunarea Generală și Consiliul de Conducere cum este specificat în Legea 146/2003, lege care a stat la baza acestui demers al Consiliului Județean, a declarat Emilian Ivasuc, reprezentantul Fundației Județene pentru Tineret.

Răspunsul la plângerea prealabilă votat de plenul Consiliului Județean, nu ține cont de Legea Tinerilor, cei de la fundație opinând că în conformitate cu principiile de drept aplicabile în cauzele civile se aplică legea cea mai nouă, nu o lege care favorizează un grup de interese.

Fundația Județeană pentru Tineret are o vastă experiență în derularea de programe și proiecte locale, regionale, naționale și internaționale. În ultimii ani am desfășurat proiecte de formare a voluntarilor, am organizat tabere și continuăm să promovăm viața asociativă, să susținem manifestările cultural artistice, să desfășurăm proiecte despre sănătate, de recreere și să ofere alternative de petrecere a timpului liber pentru tinerii din județul Botoșani, a mai spus Emilian Ivasuc.

 Referitor la regimul juridic al fundațiilor județene pentru tineret, este reglementat nu doar de Decretul – lege nr. 150/1990 privind înființarea fundațiilor ci și de Legea Tinerilor din 2006.

Din punctul nostru de vedere, o numire a membrilor în consiliul de conducere al unei fundații pentru tineret este prematură și nu s-ar face decât de formă, pentru că nu poate decât tot după elaborarea unui Regulament, iar responsabil de un astfel de regulament este Parlamentul care trebuie să armonizeze viziunea cu privire la fundațiile pentru tineret emanată din prevederile Legii 146/2002 și din Legea Tinerilor nr. 350/2006”, a conchis reprezentantul Fundației Județene pentru Tineret.

În replică, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, susține că nu înțelege abordarea celor de la Fundația pentru Tineret.

Personal nu înțeleg demersul celor de la Fundația Județeană pentru Tineret. Am numit trei persoane în Consiliul de Conducere competente și profesioniste, care să contribuie la bunul mers al activității fundației și nicidecum cu alte interese. Dacă cei de la fundație sunt nemulțumiți de ceva, se pot adresa instanței de judecată, a precizat președintele CJ, Doina Federovici.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

ANIF Botoșani are director nou

astăzi, 13:00
230

Filiala Botoșani din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) are un nou șef cu delegație.În urma numirii lui Liviu Ștefan pe postul de director al Nova Apa S...

Programul National de Cadastru si Carte Funciară în plină desfășurare

astăzi, 11:00
193

Stadiul lucrãrilor sistematice de cadastru în unitãţile administrativ teritoriale cuprinse în Programul național de cadastru si carte funciara, la nivelul judetului Botoșa...

Locuințe sociale la Ștefănești

astăzi, 09:14
104

Primăria orașului Ștefănești a obținut o finanțare în valoare de peste 15 milioane de lei pentru construcția a 48 de locuințe sociale. Contractul de finanțare a fost semnat de Cseke At...