S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea sistemului de termoficare. Investiția depășește 42 de milioane de lei (video)

S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea sistemului de termoficare. Investiția depășește 42 de milioane de lei (video)

A fost semnat contractul de finanțare în valoare de 42,8 milioane de lei pentru extinderea sistemului de termoficare în municipiul Botoșani, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, primarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, proiectul este inclus în Programul Operațional Infrastructură Mare 2015-2020 și  presupune reabilitarea rețelelor secundare din cinci ansambluri de locuințe.

De asemenea, rețeaua primară de furnizare a agentului termic va fi extinsă, în sensul branșării a 21 de noi consumatori, majoritatea reprezentând clădiri pentru servicii publice.

„Acest proiect substanțial pentru municipiul Botoșani își propune continuarea dezvoltării infrastructurii de termoficare din municipiu și se referă la reducerea pierderilor de energie termică în rețelele de transport și distribuție, îmbunătățirea parametrilor tehnici de transport și distribuție a energiei termice și îmbunătățirea siguranței și calității apei calde și căldurii furnizate consumatorilor casnici și non-casnici", a afirmat Andrei.

Valoarea totală a investiției depășește 42,8 milioane de lei, sumă din care 85% este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% reprezintă contribuția din buget de stat. Bugetul local al municipiului Botoșani va suporta cofinanțarea de 700.000 de lei și cheltuieli neeligibile în cuantum de 7,44 milioane de lei.

Printre beneficiarii proiectului se numără creșa municipală, cantina de ajutor social, Liceul „Grigore Antipa”, Școala „Sfânta Maria”, Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Casa de Pensii, Sala Polivalentă, Casa Sindicatelor, Grădinița nr. 11, Teatrul „Mihai Eminescu”, Spitalul de Pediatrie, un centru de plasament, Liceul „Dimitrie Negreanu”, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Colegiul Economic, Biserica „Vovidenia”, Direcția Muncii, Liceul „Alexandru cel Bun”.

Lucrările de extindere, reabilitare și modernizare ar urma să fie executate până la finele anului 2023.

 

 

 

Spune-ne opinia ta