Rusia suspendă exporturile de îngrășăminte agricole invocând „sabotajul” practicat de firme străine de transport

Rusia suspendă exporturile de îngrășăminte agricole invocând „sabotajul” practicat de firme străine de transport

Ministerul rus al Industriei și Comerțului le-a recomandat, vineri, producătorilor ruși de îngrășăminte să-şi suspende temporar exporturile, invocând „sabotajul” practicat de firme străine de transport, scrie Digi24.

Rusia este unul din principalii producători mondiali de îngrăşăminte agricole. În special Europa şi Brazilia sunt foarte dependente de îngrăşămintele din Rusia.

„În prezent se creează o situaţie în care, din cauza sabotării livrărilor de către un anumit număr de companii de logistică străine, agricultori din Europa şi din alte ţări nu pot primi cantităţile de îngrăşăminte contractate”, a indicat ministerul într-un comunicat citat de Agerpres.

„Ministerul rus al Industriei şi Comerţului a fost constrâns să le recomande producătorilor ruşi să suspende temporar expedierea de îngrăşăminte destinate exportului”, adaugă comunicatul.

Recomandarea va fi valabilă „până când transportatorii vor relua activitatea regulată şi vor furniza garanţii pentru livrarea integrală a exporturilor de îngrăşăminte ruseşti”.

Ministerul precizează că necesităţile agricultorilor din ţară vor continua să fie acoperite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
91

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
263

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
131

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...